Bu tür firmalarda genel olarak standart ücretler böyle zaten.
Ayrıca şunu belirteyim. Benim önerdiğim web siteden 5 dolar ücret ödeyerek 1 GB RAM, 1vCPU ve AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz işlemcili VPS satın alabiliyorsunuz. Dilerseniz 8 dolar verip 2 GB RAM olanı ya da 16 dolar verip 4 GB RAM ve 2vCPU olan paketi alabiliyorsunuz.
Fakat sizin önerdiğiniz DigitalOcean'da 1 GB RAM, 1vCPU ve Ryzen işlemcili en düşük VPS paketi 7 dolar iken, 2 GB RAM olan hali 14 dolar, 4 GB RAM ve 2vCPU olan hali ise 28 dolar. DigitalOcean çok büyük bir marka tabii ki fiyatları yüksek olacak fakat mantıklı bir ücret değil diyerek benim attığım paketi bu şekilde kötülemeniz hiç hoş bir şey değil söyleyeyim.
Ben konu sahibine en uygunundan kullandığım ve deneyimlediğim bir yerden VPS öneriyorum, siz ise bu uygun değil deyip DigitalOcean önerisinde bulunuyorsunuz.
Türkiye lokasyon VPS satın alırken Türk firması olmamasına dikkat edin zira Türk firmaları sanal sunucular konusunda yeterli değil. Hepsi birbirinden kötü. Bulabilirseniz yabancı bir firmadan Türkiye lokasyon VPS alınabilir fakat onun dışında tavsiye etmem.
5 euro kurulum ücreti alıyorlar. "hiç mantıklı bir ücret değil."
Ya arkadaş, ben bu işe 10 yılımı verdim. Şu forumda tecrübelerime dayanarak öneri yaptığım tek kategori burası burada bile işten anlamayan, yarın önerdiği firma aniden kapansa ki hiç yaşamamış belli; ne oldum delisi olacak insanlar var. Her şeyden önce, önce araştırıp öğrenin ondan sonra tavsiye yapın.
İlk olarak burada gördüğünüz Akamai haricinde neredeyse bütün firmaları kullandım. Bu listenin Türkiye versiyonuna sahip değilim fakat Türkiye'de de işini hakkıyla yapan tek firma Ayaz host.
Daha önce hiç EXSi kullanmamış, server yapılandırmasını kendi oluşturmamış, nested sunucularda hizmet almamış insanlar evet Ryzen 9 3900X 1vCPU ile Vultr'ın neredeyse rakipsiz 1vCPU'sunu geçebileceğini sanıyor fakat eğer bu şekilde sunucu alıyorsanız paranıza yazık. Geçenlerde buradan birisi bir türk firması önermişti. Girdim inceledim, başıma ne geleceğini bile bile sürekli reklam ettikleri Ryzen 9 4vCPU'ya sahip sunucuyu workstation olarak kullanmak adına satın aldım. Sunucunun kalitesine, performansına sadece yarım saat dayanabildim. Diğer bir tarafta öneride bulunduğum Ayazhost var. 6vCPU ile bir kez donmaksızın işlem yapabiliyorken, matematikte 2 katı fazla puan alan Ryzen 9 daha fazla performans vermesi gerekmiyor muydu? Burada devreye işlemci limitleme giriyor işte. Sizin övüne övüne aldığınız Ryzen işlemciniz aslında limitli.
Bugün 1vCPU performansında DigitalOcean, Vultr ve Hetzner üzerine bir firma yok. Bu adamlar işlemcileri limitleden kullanıcıya sunduğu için 1vCPU makineleri çok fazla inode ve raw cpu performansıyla karşımıza çıkıyor..
Ve bilmiyorsanız öğreteyim, Contabo'nun neredeyse her ay belirli günlerinde kurulum hizmeti ücretini almadığı etkinlikleri var.
Atmış olduğunuz firma B2B işletmesi. Başka firmadan kiraladığı sunucuları bölüştürüp size satıyor. Kendini CloudFlare ile koruyor. 6-7 yaşında bir firma. Nasıl güvenip projelerinizi bu sunucularda saklıyorsunuz? Sizi bilmem de benim tek sitem 700GB bandwith yiyor böyle firmaların dayanabileceğini zannetiyorum.
Ben size direkt datacenter sahibi firmaları öneriyorum. Zaten bu işte tecrübeli olsanız datacenter harici çalışmazsınız fakat umarım öğrenmekte zorunda kalmazsınız. Projelere yazık.