Node.js nedir?

WDMamilord

Picopat
Daha fazla  
İnternette bununla alakalı bulduğum kaynaklardan pek bir şey anlamadım. Bilen biri anlatabilir mi Node.js nedir, ne değildir? Ne için kullanılır falan.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette bununla alakalı bulduğum kaynaklardan pek bir şey anlamadım. Bilen biri anlatabilir mi Node.js nedir, ne değildir? Ne için kullanılır falan.
Javascript dilini çalıştıran bir motor. Kodu yazıyosun, o da bunu çalıştırıyor. Kütüphane gibi özellikleri var. Başka projelerin kodlarını kendi projenin yanında çalıştırma gibi. Biraz ağırdır, son bir iki yılda daha hızlı alternatifleri çıkıyor.

JavaScript'ten bağımsız olarak neler sağlar?
Tam olarak neyi kastettiğiniz anlamadım. Node.js, Javascript'in direkt kendisini sağlar. Bağımsız olarak sağlayabileceği birşey yok.

Yani şimdi javascript'in zaten sunduğu özellikler var ya,işte bu özelliklerden farklı olarak nodejs ne sağlıyor.
O özelliklerin çalışmasını sağlıyor. Javascript kitap, Node.js o kitabın okurudur. Bağımsız olarak vereceği bir özellik yok.

Tam olarak neyi kastettiğiniz anlamadım. Node.js, Javascript'in direkt kendisini sağlar. Bağımsız olarak sağlayabileceği birşey yok.

O özelliklerin çalışmasını sağlıyor. Javascript kitap, Node.js o kitabın okurudur. Bağımsız olarak vereceği bir özellik yok.
Şunu soruyorum:
Javascript'i zaten html sayesinde tarayıcı ile çalıştırabiliyoruz ya işte NodeJS ne yapmamı sağlıyor?

Şunu soruyorum:
Javascript'i zaten html sayesinde tarayıcı ile çalıştırabiliyoruz ya işte NodeJS ne yapmamı sağlıyor?
Tam olarak aynı şeyi yapmanı sağlıyor. Hem tarayıcı, hem de Node.js içinde V8 denen bir komponent içeriyor. Daha sonra tarayıcı kendisi bazı eklemeler ile HTML sayfalarına müdahale etmenizi sağlıyorken, Node.js de benzer eklemeler yaparak sistemle etkileşime (mesela kütüphaneler kullanarak dosya oluşturma gibi işlemler) girmesini sağlıyor.

Uzun lafın kısası aynı şeyi tarayıcı penceresi olmadan yapmayı sağlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı