Nodr.js HTTPS modülü ile JSON API üzerinden sıralı veri çekmek

EKAloji

Hectopat
Makaleler
5
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir API üzerinden veri çekiyorum, API JSON formatında. JSON dosyasında aynı adda birçok veri var, ben bunları art arda sıralamak istiyorum nasıl yaparım?

Örnek json içeriği: Json dosyasında 3 tane xxx, 3 tane yyy, 3 tane zzz adında bölüm var, bunların karşılıkları şöyle: xxx: 1 yyy: 2 zzz: 3 xxx: 4 yyy: 5 zzz: 6 xxx: 7 yyy: 8 zzz: 9 Ben bu veriler arasından sadece xxx'leri çekmek ve sırayla çıktı almak istiyorum. Örnek çıktı: 1 4 7 Nasıl yaparım?

JSON dosyanın bir örneğine ihtiyacımız var sanırım.

JSON:
{
 "xxx": 1,
 "yyy": 2,
 "zzz": 3,
 "xxx": 4,
 "yyy": 5,
 "zzz": 6,
 "xxx": 7,
 "yyy": 8,
 "zzz": 9
}

Gibi bir dosya anladım senin açıklamandan, ancak bu geçerli bir JSON dosyası olamaz. Çünkü JSON anahtarları eşsiz olmalıdır.
JSON dosyası buna benzer bir şekilde dönüyorsa geçerli ve parse edilebilir bir haldedir.

JSON:
{
 "results":[
 {
 "xxx":1,
 "yyy":2,
 "zzz":3
 },
 {
 "xxx":4,
 "yyy":5,
 "zzz":6
 },
 {
 "xxx":7,
 "yyy":8,
 "zzz":9
 }
 ]
}

Eğer attığın istekten böyle bir JSON dönüyorsa, istekten gelen cevabı, bir objeye dönüştürüp results üzerinde foreach ile dönerek istediğin objeye erişebilirsin.

JSON dosyanın bir örneğine ihtiyacımız var sanırım.

JSON:
{
 "xxx": 1,
 "yyy": 2,
 "zzz": 3,
 "xxx": 4,
 "yyy": 5,
 "zzz": 6,
 "xxx": 7,
 "yyy": 8,
 "zzz": 9
}

Gibi bir dosya anladım senin açıklamandan, ancak bu geçerli bir JSON dosyası olamaz. Çünkü JSON anahtarları eşsiz olmalıdır.
JSON dosyası buna benzer bir şekilde dönüyorsa geçerli ve parse edilebilir bir haldedir.

JSON:
{
 "results":[
 {
 "xxx":1,
 "yyy":2,
 "zzz":3
 },
 {
 "xxx":4,
 "yyy":5,
 "zzz":6
 },
 {
 "xxx":7,
 "yyy":8,
 "zzz":9
 }
 ]
}

Eğer attığın istekten böyle bir JSON dönüyorsa, istekten gelen cevabı, bir objeye dönüştürüp results üzerinde foreach ile dönerek istediğin objeye erişebilirsin.
Örnek kod atabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı