27 günlük sürecimi yani 1 aylık diyebiliriz bugün bilerek bozdum çünkü tetikleyicilere dün bilerek çok baktım ve bu benim ciddi derecede moralimi bozdu ben süreçte ara sıra bakarım diye devam etmek istiyordum ama yanlış düşünmüşüm sürecimi devam ettirebilirdim ama daha temiz bir süreç için bozdum şimdi bu 1 aylık sürecin yararlarını ve zararlarını söyleyeceğim.
Yaraları: daha konuşmak için atılgan birisi olmaya başladım ki ben bazı olaylar yüzünden içine kapanmış bir çocuktum ancak son aylardır cidden dışa daha dönük bir insan olduğumu farkettim bu sürecimdede bunu hissettim çevremde anladı.
Anksiyetem özellikle 20. Günden sonra çok ciddi derecede azaldı.
Mastürbasyon yaparken hep mankenleri hayal ettiğimiz için bize normal kızlar artık iyi gelmemeye başlıyor ancak nofapda ortalama bir kız bile bana güzel gelmeye başladı buda ilişkide yararınıza olur.
Konsantrasyon ve odaklanma problemlerim ciddi anlamda düzeldi normalde bir kitabı hatta hikayeli bir oyunu oynarken ya başka şeyler düşünür odaklanamam yada konsantre olmaya çalışsam bile sürekli kendimi o konuya veremezdim bundada düzeldiğini farkettim.
Nofapin en sevdiğim yararlarından biri sesimin daha maskülen ton yani dahada yüksek ve erkeksi bir ton sesim olduğunu farkettim hatta bazı arkadaşlarım sen tütün mü içiyorsun felan diyordu hoşuma gitti çünkü eskiden gerçekten sesim dışarıya az çıkıyordu.
Kendimi erkek ortamında daha rahat hissediyorum mastürbasyonun verdiği testesteronu azaltma etkisi kendimi gerçek bir erkek gibi hissettirmiyor daha feminen bir his görüyordum ancak testesteronun artışını farkedişle kendimi ortamlara daha kolay adapte ve rahat hissediyorum.
Duygu olarak ise duygularımı daha kolay hissedebiliyorum bu biraz karışık bir durum yani beyin sisim azaldı beyin sisi aslında büyük önem arz ediyor bilmeyenler araştırabilir beyin sisinde azalma gördüm.
Daha mutlu ve enerjik hissediyordum ancak dediğim gibi süreçte bazı günler tetikleyicilere baktığım için bu durum bazen iyi ruh hali bazen kötü bir ruh hali oluşturuyordu tetikleyicilere bakmak sürece büyük zarar.
Son olarak ise kızlarla daha iyi konuşabiliyorum göz kontağı kurabiliyorum yani oldukça rahatım kızlarla konuşurken mastürbasyon bağımlısıyken kekeliyordum resmen.
Yan etkiler:
Yan etkiler aslında benim için yan etkiler oluyor sizin için bilemem, bende en çok gözüme çarpan etki daha sert sinirli kaba ve tahammülsüz davranıyorum bununda testesteron yüksekliği sayesinde olduğunu düşünüyorum ancak bu kişiden kişiye değişebilir ben biraz sert bir yapıda olduğum için nofap bunu dahada çok etkiliyor ancak mastürbasyon yapıp kız gibi hissetmektense böyle hissetmeyi tercih ederim.
Bir diğeri ise baş ve testislerde ağrıma oluşuyor ilk başlangıçda ancak bu durumlarda zamanla geçiyor bazıları bunun için bozuyor ama geçiyor emin olun.
Son olarak da aslında bu yan etki mi tam çözemedim ama ereksiyon fazla oluyorum yani gün içinde hep vinçim yüksekte oluyor aslında bu iyi birşey ama bazı anlar içinde iyi değil giydiğiniz kıyafete göre değişir.
1 aylık süreci bozduğumda kendimi kötü değil daha iyi hissettim çünkü artık yeni sürecim daha temiz olacak ve 1-2-3 aylık süreçleri bozmak neredeyse size fazla bir zarar vermez o ilk günkü gibi kötü hissetmezsiniz o yüzden onun için moralinizi bozmayın ayrıca şunuda söyleyeyim ne kadar nofap yaparsanız yapın eskisi gibi mastürbasyondan zevk alamazsınız ben bugün bozduğumda gram zevk almadım yani verdiği zevk minicik birşeydi, 2 saniyelik zevk için günlerinizi mahfetmeyin iyi günler.