AREYsan
Hectopat
- Makaleler
- 1
Bunu yapacağıma inanmıyordum ama neden olmasın diyerek yazıyorum. Sanırım bu uzun zamandır yazılmış en güncel rehber olacak bu konu hakkında.
Uyarı: Ölmüş telefonlar, bozulmuş SD kartlar, çökmüş ve zarar görmüş bilgisayarlar, virüs kapmış bilgisayarlar, silinmiş resimler, Rıza Baba'nın silinmiş telefon numarası, Snakes'de yaptığınız absürt yüksek skorların ve çok daha fazlasının başına gelen zarardan sorumlu tutulamam. Bunu sen yapmayı seçtin. Telefonuna saçma sapan işler yapmanı ben söylemedim. O verdiğim yazılımları da kurman konusunda seni zorlamadım. Sen kurdun.
Uyarı 2: Sanal makine uyumluluğu teorik olarak bulunmaktadır. Ancak deneme sorumluluğu kişilere aittir.
Uyarı 3: Bu rehber Linux'ta çalışmaz.
lpcwiki.miraheze.org
Thunderbolt'tan çoğaltıp denerseniz sonuçları paylaşırsınız. Elimde Type-C to Micro-B kablo yok çünkü.
İşaretli çalıştırılabilir uygulamayı başlatın. Kendine gelmesi ortalama 20 saniye ila 3 dakika arası sürecektir. Açılmazsa diye art arda basmayın. Bekleyin açılacak.
Resimde gördüğünüz gibi BEST'i Flashing moduna alın.
RM numaranızı gördükten sonra bunu yazılımınızla uyumlu olacak bir biçimde ayarlayın.
Telefonu açıkken bağladığımda gördüğünüz gibi (1) Series 60 cihazı bulundu bildirimi gelmiş. Ardından RM numaramı (2) aşağıdaki ile uyumlu mu (3) diye kontrol ediyorum. Ben full yazılım yükleyeceğim için FullFlash modunu seçiyorum. (4) Ardından sorun çıkmamasını umarak FLASH (5) tuşuna basıyorum ve şu yazılar akmaya başlıyor.
Ya da şunu görebilirsin. (Örnektir. Alacağınız hata Kernel Panic olacaktır. Bu değil.)
Eğer USB 3.0 portta bu işlemi yaptıysan bunu görürsün Windows 11 ile. Eğer telefonunda Dead Flash desteği yoksa geçmiş olsun. Windows 7 kullan dememin sebebi tam olarak da buydu. Windows 11 ve USB 3.0 birleşince iletişimsizlik yaşayıp tam işlemin başında çöküyor. Windows 10 ile çekirdek yalıtımını kapatıp bu sorunu aşanları da gördüm. şahsen öneriyorum ancak garanti veremiyorum keza USB 2.0 ve Windows 10 yüklü bir sistemde de yine aynı hata ile mavi ekran yedim.
Başarılı bir başlangıç
İşlem başarılı bir biçimde devam ediyor.
USB 3.0 kesinlikle desteklenmemektedir.
Eğer bilgisayarınız işlem başlangıcında çökerse ve şu cihazları kullanıyorsanız cihazın açılıp açılmadığını kontrol edin. Bu cihazlar dead flash modunu desteklemezler.
Nokia 6680, Nokia 6681, Nokia 6682, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia E65, Nokia E70, Nokia N70, Nokia N72, Nokia N77, Nokia N80, Nokia N82, Nokia N90, Nokia N91, Nokia N93, Nokia N93i, Nokia N95 ve Nokia N95 8GB.
Bu dead flash atmanızı sağlar bunda da mavi ekran yerseniz telefonunuzun tamamen gitme olasılığı oldukça yüksektir.
Eğer telefon tedaviye cevap verirse alttaki bar ilerleyecek yüzde ilerleyecektir. Eğer telefonun başından beri USB portunun yanındaki ışıklar yanmıyorsa BOX bulmanız gerekebilir.
Eğer tüm bunları düzgünce takip ederseniz cihazınıza yazılımı yüklemiş olacaksınız. Sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.
Uyarı: Ölmüş telefonlar, bozulmuş SD kartlar, çökmüş ve zarar görmüş bilgisayarlar, virüs kapmış bilgisayarlar, silinmiş resimler, Rıza Baba'nın silinmiş telefon numarası, Snakes'de yaptığınız absürt yüksek skorların ve çok daha fazlasının başına gelen zarardan sorumlu tutulamam. Bunu sen yapmayı seçtin. Telefonuna saçma sapan işler yapmanı ben söylemedim. O verdiğim yazılımları da kurman konusunda seni zorlamadım. Sen kurdun.
Uyarı 2: Sanal makine uyumluluğu teorik olarak bulunmaktadır. Ancak deneme sorumluluğu kişilere aittir.
Uyarı 3: Bu rehber Linux'ta çalışmaz.
Malzemeler:
- Nokia BB5 Platform'undan bir telefon. BB5 Platform hakkında daha fazla bilgi aşağıdaki adresten bulunabilir. Elinizde BB5 bir telefon yoksa bu rehberi kesinlikle uygulamayın. Çalışmayacaktır.
BB5 platform - Legacy Portable Computing Wiki
The BB5 platform (Base Band 5) is a hardware platform used by Nokia, succeeding the DCT4 platform in the mid 2000s. It was introduced in 2004 with Nokia 6630 for...
- Windows 7 ve altı bir bilgisayar. (Önerilir.) Windows 10 kullananlar için konuda ayrı bir başlık açılacaktır.
- Atacağınız yazılım.
Not: Kesinlikle RM numarasına riayet edin. N70 ve N72 birbirine benzeyebilir ancak yazılımları farklıdır. N70'e N72 yazılımı atamazsınız. Tersi de geçerlidir. Keza aynı modellerin bölgesel olarak farkı RM numaraları da olabilir. Bu genelde telefonun altında (Nokia N8) ya da içinde (bataryası çıkan çoğu model) batarya altında yazar. Telefon çalışıyorsa*#0000# tuşlayıp öğrenebilirsiniz. Bu numarayı not edin.- Uyumlu bir data aktarımını destekleyen kablo.
Bu Pop-Port destekli telefonlar için CA-53 şahsi taviyemdir. DKU-2 ile insanların sorun yaşadığına denk gelmiştim. Başka kablo yoksa denenebilir. Sorunun pek çok nedeni olabilir. Micro-USB ile data aktarım desteği varsa hangi kabloyu kullandığınız pek fark etmeyecektir. Ben PowerB marka kullanıyorum. Örgülü. Elinde box yoksa ve telefonun başka bir data girişi varsa ince uçlu kablo ile yazılım atamazsın. Ben sadece 1280'e atıldığını gördüm bu güne kadar o da zaten BB5 değil.- USB 2.0 portu.
USB 3.0 ile denemeyin. Tam başlıyor sonra kernel panic veriyor Windows. Telefonda dead flash seçeneği yoksa geçmiş olsun. Box arama vakti geldi demektir.Thunderbolt'tan çoğaltıp denerseniz sonuçları paylaşırsınız. Elimde Type-C to Micro-B kablo yok çünkü.
Ön hazırlık:
- Defender'ı ya sistemde hangi antivirüs varsa kapatın. Özellikle de Defender'da şu ayarları. Bu gereksinimler sadece Windows 10 ve 11 için geçerlidir.- Nokia PC Suite'i yüklemek.
Vereceğim dosyadan PCSuiteSetup.exe dosyasını kurun. Bunun yazılım atma işi ile herhangi bir alakası yok ancak tüm sürücüleri temiz bir paket olarak sunduğu için kurulması elzem. Yoksa o forum benim bu sunucu senin gezersiniz abiler filankes sürücü link var mı diye. Kurun ama açmayın. Sadece kurun. Açarsanız bağladığınız telefonları otomatik olarak kendine yönlendirebilir.
İşlemler:
- BEST'i hazırlamak.
Dosyayı RAR'dan çıkarıp masaüstüne koyun. Başka hiç bir şeye karışmayın.İşaretli çalıştırılabilir uygulamayı başlatın. Kendine gelmesi ortalama 20 saniye ila 3 dakika arası sürecektir. Açılmazsa diye art arda basmayın. Bekleyin açılacak.
- Bazı yazılımlar tüm bir paket halinde gelmez sadece PPM dosyasını içerir. Eğer Custom ROM kuruyorsanız ve bu işlemi ilk defa yapıyorsanız bunu geliştiricinize belirtin. Custom ROM'u kurmak için stock yazılıma da ihtiyacınız olabilir.
- Telefona atacağınız yazılımınızı masaüstüne koyun. Dosyaları RAR'dan çıkarın.
- BEST açılmış olmalı. Şu seçeneklere gelin ve ROM'unuzun bulunduğu konumu seçin.
Resimde gördüğünüz gibi BEST'i Flashing moduna alın.
- Telefonu açık olarak bilgisayarınıza bağlayın. Resimde gösterildiği yerden RM numaranızı seçin. Ben N8 ile anlatım yapacağım için RM-596'yı seçiyorum. NOT: Farklı N8 modelleri olabilir. Daha önce belirtildiği gibi RM numaranızı kontrol edin.
RM numaranızı gördükten sonra bunu yazılımınızla uyumlu olacak bir biçimde ayarlayın.
Telefonu açıkken bağladığımda gördüğünüz gibi (1) Series 60 cihazı bulundu bildirimi gelmiş. Ardından RM numaramı (2) aşağıdaki ile uyumlu mu (3) diye kontrol ediyorum. Ben full yazılım yükleyeceğim için FullFlash modunu seçiyorum. (4) Ardından sorun çıkmamasını umarak FLASH (5) tuşuna basıyorum ve şu yazılar akmaya başlıyor.
Ya da şunu görebilirsin. (Örnektir. Alacağınız hata Kernel Panic olacaktır. Bu değil.)
Eğer USB 3.0 portta bu işlemi yaptıysan bunu görürsün Windows 11 ile. Eğer telefonunda Dead Flash desteği yoksa geçmiş olsun. Windows 7 kullan dememin sebebi tam olarak da buydu. Windows 11 ve USB 3.0 birleşince iletişimsizlik yaşayıp tam işlemin başında çöküyor. Windows 10 ile çekirdek yalıtımını kapatıp bu sorunu aşanları da gördüm. şahsen öneriyorum ancak garanti veremiyorum keza USB 2.0 ve Windows 10 yüklü bir sistemde de yine aynı hata ile mavi ekran yedim.
- Eğer her şey başarılı olduysa?
Yazılım öylece kurulur. Telefon yeniden başlayabilir. Başlamazsa işlemin bittiğinden emin olduktan sonra kendiniz açmayı deneyin.Başarılı bir başlangıç
İşlem başarılı bir biçimde devam ediyor.
- Bilinen bazı hatalar ve çözümler.
Eğer çok fazla BEST açarsanız aşağıda gösterilen yerde gizleneceklerdir. Sadece bir tanesinin açık olduğundan emin olun. Diğer açık olanları kapatın.USB 3.0 kesinlikle desteklenmemektedir.
Eğer bilgisayarınız işlem başlangıcında çökerse ve şu cihazları kullanıyorsanız cihazın açılıp açılmadığını kontrol edin. Bu cihazlar dead flash modunu desteklemezler.
Nokia 6680, Nokia 6681, Nokia 6682, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E61i, Nokia E65, Nokia E70, Nokia N70, Nokia N72, Nokia N77, Nokia N80, Nokia N82, Nokia N90, Nokia N91, Nokia N93, Nokia N93i, Nokia N95 ve Nokia N95 8GB.
Eğer cihazınız öldüyse ve dead flash destekliyorsa şu belirtileri kontrol edin. (Sadece Nokia N8)
Cihazın fişini çekin, USB ışığı yanıp sönmektedir. Bu Bootloader'ın halen kurtarılabilir olduğunun bir kanıtıdır. Telefonun pilini sökemiyorsanız güç tuşuna basılı tutunuz. Telefon üç defa titreyecektir. Bu telefonun kapandığına işaret eder. Windows 7 ya da Windows 10 yüklü güvenilir bir sisteme cihazı bağlayın. Açma tuşuna 1 saniye kadar basılı tutup telefonu başlatın, telefonu titretmeyin. Daha fazla basmayın. FullFlash seçip şu tiki seçinBu dead flash atmanızı sağlar bunda da mavi ekran yerseniz telefonunuzun tamamen gitme olasılığı oldukça yüksektir.
Eğer telefon tedaviye cevap verirse alttaki bar ilerleyecek yüzde ilerleyecektir. Eğer telefonun başından beri USB portunun yanındaki ışıklar yanmıyorsa BOX bulmanız gerekebilir.
Dosyalar:
NokiaFlash
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Eğer tüm bunları düzgünce takip ederseniz cihazınıza yazılımı yüklemiş olacaksınız. Sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.
İşiniz bitince tüm antivirus özelliklerini yeniden açın.
Bu rehber @AREYsan tarafından yazılmıştır. Referans göstermeden paylaşmayınız.
En önemlisi de, çalmayınız.
2026 - AREYsan
En önemlisi de, çalmayınız.
2026 - AREYsan
Son düzenleme: