Nokia geri doner mi?

freedomx

Hectopat
Daha fazla  
Nokia sizce geri döner mi? İsim hakları kullanan Hmd'den bahsetmiyorum. Nokia tekrar isim haklarını geri alıp Nokia markasıyla telefon üretebilir mi?
Bilindiği gibi Avrupa Birliği kendisine ait bir işletim sistemi yok. Google ve Apple her ne kadar kurallara aykırılığı davransada Avrupa Birliği bunları uyurap eşit bir şekilde kullanıcıların faydası için kurallar koyuyor.
Avrupa'nın kendisine ait bir işletim sistemine ihtiyaç var ve telekomünikasyon devi Nokia ile mümkün olacağının düşüncesindeyim. Nokia telefon pazarından silinmiş olsa dahi hala telefon sektöründen para kazanıyor patenleri sayesinde.

Bu saatden sonra döneceğini sanmam. Dönse bile çıkan Nokia şakaları yüzünden ve Nokia'nın eski bir telefon markası olması yüzünden fazla satış yapacağını düşünmüyorum.

Telefon piyasası 3-4 oyuncu arasında dönüyor çok zor denedi F/P olarak çok güzel cihazlar çıkardı ama tutmadı belki döner ama onda da pazar payında çok iyi olmaz.

Yükselmesi zor olur, zamanında symbian en iyisi kafasında takılan ve daha sonra Windows mobil olarak devam ettiğinden kendini düşürdüğü kanağatindeyim. Nokia eski cihazlarında olduğu gibi yeni cihazları da sapasaĝlam olursa alınabilir, günümüzde kaios kullanan cihazları askerlik için alınabilir bence.

Nokia gereksiz pazarlama hamlelerine girişerek adını lekeledi. O yüzden zor. Her 3 telefonlarından 1'ini gelmiş geçmiş en iyi kameraya sahip telefon diye lanse ettiler sürekli, tamam güzel çekiyordu da kamera kasıyordu be üstat. Nokia, Symbian'dan tamamen kendi çekirdekleriyle yazdıkları işletim sistemlerine geçseydi belki pazarda tutunabilirdi. Windows Phone ile kendi ayaklarına sıktılar. Aslında Windows sıktı sayılır çünkü bu OS'u duyurduktan 1 yıl sonra cross platform desteği getirdiler.

Nokia sizce geri döner mi? İsim hakları kullanan Hmd'den bahsetmiyorum. Nokia tekrar isim haklarını geri alıp Nokia markasıyla telefon üretebilir mi?
Bilindiği gibi Avrupa Birliği kendisine ait bir işletim sistemi yok. Google ve Apple her ne kadar kurallara aykırılığı davransada Avrupa Birliği bunları uyurap eşit bir şekilde kullanıcıların faydası için kurallar koyuyor.
Avrupa'nın kendisine ait bir işletim sistemine ihtiyaç var ve telekomünikasyon devi Nokia ile mümkün olacağının düşüncesindeyim. Nokia telefon pazarından silinmiş olsa dahi hala telefon sektöründen para kazanıyor patenleri sayesinde.
Bir zamanlar nokia İngiliz symbian işletim sistemini kullandı epey iş gördü. Android geldi ki süper oldu yeni bir telefon devri başladı. Symbian hem iş gördü hem de berbat sık sık göçtü. Android güvenilir ve çok iyi çalışıyor. Nokia Avrupa'da eski model hatırası üretiyor fakat çok geride kaldı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı