Non-System disk or disk error hatası nasıl çözülür?

semiq

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayardan oyun oynadıktan sonra PC'yi kapatmıştım. Tekrar PC'yi açınca böyle bir hata aldım. Son zamanlarda PC biraz yavaşlamıştı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bir de mavi ekran vermişti. Kasayı fişe takınca direk kendisi çalışmaya başlıyor ve ardından bu birkaç yazı çıkıyor ve bu hatayı veriyor. HDD bozuldu sanmıştım yeni HDD aldım onu takınca da aynı hatayı verdi. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
@semiq yeni diske Windows kurdunuz mu?

Yeni diske Windows kurmadım. Ama HDD'yi görmesi yani görünce farklı bir ekranla beni karşılaması gerekmiyor muydu?

@semiq yeni diske Windows kurdunuz mu?

Şimdi baktım eğer HDD de Windows kurulu değil ise "Operating System not found" hatası vermesi gerekiyordu. Benim PC direk HDD'yi okumuyor sanırım. PC de SSD de olmasına rağmen böyle hata veriyor.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241217-211418.png
    218,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
BIOS'ta Smart HDD veya HDD self test disable deneyin. BIOS'ta boot priority > SSD olarak ayarlayın.

Ve lütfen sistem bilgilerinizi yazın.

İşlemci: i5-2400
Ekran kartı: R7 240.
RAM: 12 GB 4+4+2+2
SSD: 120 GB Longline.
HDD: 250 GB HGST.
(Eğer HDD'de sıkıntı yoksa eskisini kullanacağım o 500 GB olması lazımdı markası histon olması lazımdı)

BIOS'ta Smart HDD veya HDD self test disable deneyin. BIOS'ta Boot priority > SSD olarak ayarlayın.

Ve lütfen sistem bilgilerinizi yazın.
Kusura bakmayın ama bios ayarlarını pek bilmiyorum. Smart HDD veya HDD self test disable yi nerden yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…