Nonogram bulmaca çözümü

Ahmet Çavdar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire A715-75G - İ5 10300H 2.5 GHz Turbo 4.5 GHZ - Intel UHD Graphics & GTX 1650 - 16 GB 2933 MHz

Asus TUF Gaming FX-505DT BQ180T - R5 3550H 2.1 GHz Turbo 3.7 GHz - Vega 8 & GTX 1650 - 16 GB 2400 MHz
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar, nonogram bulmacaları çözüyorum birkaç aydır. Dedim kendimi geliştirdim, bir zor deneyeyim ama burada takıldım. Nasıl devam edeceğiz? Ben nereyi atlıyorum?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200731-003531.png
    Screenshot_20200731-003531.png
    659,8 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleyen: Moderatör:
Sol üst ve sağ alt köşeler dolu olmayabilir. Neye dayanarak doldurdun oraları çözemedim. Mesela en alt yatayda 14'den 32'ye kadar kesin dolu ama devamı için garanti bir yol göremedim.
Düzenleme; Üst yatayda sağdan 5. dolu.

Sol üst ve sağ alt köşeler dolu olmayabilir. Neye dayanarak doldurdun oraları çözemedim. Mesela en alt yatayda 14'den 32'ye kadar kesin dolu ama devamı için garanti bir yol göremedim.
Düzenleme; Üst yatayda sağdan 5. dolu.
Fotoğrafı dikkatli incelerseniz köşeler zaten boş. Devamı da düşey doğrultuda olan garantilerin birleşimi ile ortaya çıkıyor. Üst yatayda verdiğiniz konum neye göre dolu oldu, anlayamadım?
Yanlışlarını anında gösteriyor mu?
Evet, Nonogram Katana adlı bir uygulama, Play Store üzerinde var

Fotoğrafı dikkatli incelerseniz köşeler zaten boş. Devamı da düşey doğrultuda olan garantilerin birleşimi ile ortaya çıkıyor. Üst yatayda verdiğiniz konum neye göre dolu oldu, anlayamadım?

Evet, Nonogram Katana adlı bir uygulama, Play Store üzerinde var
Sol baştan başlayarak 26-3-5 olarak hesapladığınızda (boşluklar dahil olarak) 5'in son karesi, sağ baştan başladığınızda 5'in son karesiyle eşleşiyor. Bu durumda isterseniz tamamen sola dayalı, isterseniz tamamen sağa dayalı şekilde hesapladığınızda iki yandan da kesişen kareler kesinlikle dolu olur. Köşe olarak belirtmek istediğim kareler yukarıda söylediğim yönteme göre hesaplanmış karelerdir. Yani sağ baştan hesaplayarak 5-3-26 kare gittiğinizde en başa kadar gelmiyor ve bu durumda sol üstten sağ doğru olan 4 karenin dolu olduğunu gösteren bir işaret yok.

Sol baştan başlayarak 26-3-5 olarak hesapladığınızda (boşluklar dahil olarak) 5'in son karesi, sağ baştan başladığınızda 5'in son karesiyle eşleşiyor. Bu durumda isterseniz tamamen sola dayalı, isterseniz tamamen sağa dayalı şekilde hesapladığınızda iki yandan da kesişen kareler kesinlikle dolu olur. Köşe olarak belirtmek istediğim kareler yukarıda söylediğim yönteme göre hesaplanmış karelerdir. Yani sağ baştan hesaplayarak 5-3-26 kare gittiğinizde en başa kadar gelmiyor ve bu durumda sol üstten sağ doğru olan 4 karenin dolu olduğunu gösteren bir işaret yok.

Hocam haklısınız zaten, ama konu şu ki sadece bir satır inceleyerek o 4 kareyi doldurmadım. Diğer dikey sütun incelemeleri ve garanti boş kareler ortaya çıkınca o bahsettiğiniz 4 kare boyanıyor.
Diğer 1 kare için teşekkür ederim. Şimdi onu koyup devam etmeyi deneyeceğim.
Gene de hatalı olduğumu düşünüyorsanız fikirlerinize açığım :D

Hocam haklısınız zaten, ama konu şu ki sadece bir satır inceleyerek o 4 kareyi doldurmadım. Diğer dikey sütun incelemeleri ve garanti boş kareler ortaya çıkınca o bahsettiğiniz 4 kare boyanıyor.
Diğer 1 kare için teşekkür ederim. Şimdi onu koyup devam etmeyi deneyeceğim.
Gene de hatalı olduğumu düşünüyorsanız fikirlerinize açığım :D
Şimdi programı indirip bu bulmacayı buldum biraz çözmeye başladım. Haklısınız dediğiniz yerler doluyor. Kafamda yapmaya çalıştım çarpıların kapatıp geriyi dolduracağını hesaplayamamışım. İsterseniz tamamladığımda bir fotoğraf atabilirim veya bu noktadan sonra devam yolunu söyleyebilirim bulduğumda.

Şimdi programı indirip bu bulmacayı buldum biraz çözmeye başladım. Haklısınız dediğiniz yerler doluyor. Kafamda yapmaya çalıştım çarpıların kapatıp geriyi dolduracağını hesaplayamamışım. İsterseniz tamamladığımda bir fotoğraf atabilirim veya bu noktadan sonra devam yolunu söyleyebilirim bulduğumda.
Bulduğunuzda söylerseniz sevinirim, ben gene devam edemedim çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı