Normal DDR4 RAM Ryzen Sistemde Çalışır Mı?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Arkadaşlar elimde G.Skill Ripjaws 4 2400mhz 8GB DDR4 RAM var. Ryzen'den önce çıktığı için herhangi bir uyumu yok. Bu RAM Ryzen sistemde sorunsuz çalışır mı?

Alacağın anakartın desteklediği RAM lerin listesine bak. Orada olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gskill ve Corsair ramler neredeyse her anakart ile çalışmakta. Tek sıkıntısı 2400MHz değil, 2133MHz olarak çalışır.

Alacağınız anakarta bağlı. Asus B350-Plus ve Asus Prime B350 anakartları ile 2400MHz'de çalışabiliyor.
İşlemciye de OC yapabilirsiniz bu iki anakart ile.

Ramler zaten İntel'e veya AMD ye göre üretilmiyor. Onun dışında anakartın desteklediği frekansta çalışır. Eğer anakartın OC destekliyorsa bu değeri daha da artırabilirsin.

G.SKİLL RİPJAWS 3000 MHZ bellek aldım. Asus B350m-a Prime model anakart sadece 2133 olarak çalıştırıyor. 2400 2667 veya 3000 hızlarında failed hatası veriyor. D.O.C.P açsam da fark etmiyor aynı hatayı alıyorum. Büyük ihtimalle bios güncellemesi istiyor. Ama RAM alırken dikkat edin derim. Bence Corsair veya Kingston bu konuda daha global olabilir.

Aynı durumu bende yaşamıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…