Normal liseden açık öğretim lisesine geçmek mantıklı mı?

cti real

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bu sene 9. sınıfa geçtim ve ortaokuldan beri olan okumama isteğim hala devam ediyor ve okulumun sıkıntılı şartlarından dolayı da artış göstermekte. Okulumda disiplin yok, telefon serbest, bir günde illaki 2 ders boş var kağıt üzerinde olmasa da, sigara içen çok var sözde yasak ama işte. Şakasına bıçak çekenler var, hepsini yaşadım.

Bu okulda okumak istemiyorum ve kendimi AÖL almak istiyorum ama okula gitmediğim sürede kendimi bir alan üzerinde geliştirdim en azından, diyebileceğim bir alan arıyorum. Kendimi geliştirebileceğim bir alan argümanı elimde olursa ve geçerliliği az da olsa var. Olursa annemi ikna edebilirim. Asıl soru, sizce AÖL geçmek benim için mantıklı olur mu? Şimdiden 5-5 oldu devamsızlıklarım. Onlarda zorla gelerek.

Türk ailelerinde böyle bir huy mevcut; aman çocuğumuz okusun. Okulu güvenli ve iyi bir yer zannediyorlar, aksine okul benim her zaman kötü şeyler yaşadığım yer oldu diyebilirim. Anlattığın olayların hepsini ben de yaşadım, bana göre devam etmen mantıksız olur dostum, keşke ben de açıktan okusaydım, bir yandan meslek edinip, bir yandan para kazanmak çok güzel bir şey. Aileni al karşına ciddi ve mantıklı bir şekilde konuş, anlayış göstereceklerdir.

Son düzenleme:
Okuldan bende nefret ediyorum liseyi ve üniversiteyi açıktan bitirmiş birisiyim. Ama geçmek isteyenleri bilmediği bir şey var. Evde durunca ailenle kavga ediyorsun. Okul bir nevi çocuğu başından atma yeri. Zaman geçireceğin bir yer bulman gerekli. Bence açıktan da okuma git direkt bir meslek öğren.

Meseme geç hem açıktan hemde meslek öğrenirsin

Annem anlayışlı birisi zaten diğer aileler gibi bir aileye sahip değilim çok şükürler olsun ki.

Meseme geç hem açıktan hemde meslek öğrenirsin
Mesem mantıklı evet. Çok fazla bilgi sahibi olmadığım için söylemedim.
Mesemde bana uygun bir meslek yok, ben teknoloji ile ilgiliyim daha çok şuan da bilişim bölümü okuyorum zaten ama açığa geçmek istiyorum. Benim ailem annemdir, annemde sandığınız gibi diğer aileler gibi değildir. Evde duruncada kavga etmeyeceğimden çok eminim.

Mesemde bilişim yokmu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…