Normal PS4'de RDR2 performansı

Konsolda 30FPS gayet yeterli ancak PC için bunun çok geçerli olduğunu söyleyemem, PC için 60 FPS gerekli olduğunu düşünüyorum.
 
Konsolda 30FPS gayet yeterli ancak PC için bunun çok geçerli olduğunu söyleyemem, PC için 60 FPS gerekli olduğunu düşünüyorum.
PC'de bu durum bence aynıdır. fps oyunlarında 3000 fps aldığın bir oyun için 3000 tl verip monitör almak zorundasın. Gündelik hayat için PC oyunlarını gerçekten oynayanlar için 75 hz bile yeterlidir. maalesef ülkemizde oyun anlayışı sadece pubg csgo olduğu için, biraz oyun kültürü düşük kalıyor. piyasada oynayıp doyamayacağımız bir çok oyun var.
 
Doğru. Başka hiçbir oyunda hissedemiyorum ama nasıl oluyorsa CS'de hissedebiliyorum.
Çünkü oyunda sıkıntı var dikkat ederseniz her gün aynı akıcılıkta oynayamıyorsunuz bazı günler iyi bazı günler kötü geliyor. Source 2 ile bu durumu çözecekler büyük ihtimalle.
 
Bir oyunun kasma sınırı zaten 30 FPS. 30'un altına düşünce oyun kasıyor. Artık insanlara 60 bile yetmiyor ben onu anlamıyorum. 30 da bile kasmadan akıcı bile oynayabilirken insanlara 60 yetmemesi çok garip. Ben çoğu oyunu önce 60 FPS oynayabiliyor muyum diye bakıyorum. Eğer 30-60 arası git gel yapıyorsa 3. parti programla FPS limiti koyuyorum 30'a sabitliyorum. Bu sayede FPS droplarının önüne geçip anlık takılmaları yok ediyorum. Çoğu kişinin FPS sürekli drop yiyor diye sitem etmesi de bu aslında. Kaldırmıyorsa zorlamayacaksın. 60 oynamak için bir yerlerini yırtmayacaksın. Sabitleyeceksin FPS'ini mis gibi oynayacaksın.
Evet. Eskiden max 30 FPS GTA Vice City oynarken kimse sesini çıkartmıyordu. Ben de genelde oyun kültürü sadece PUBG, CS:GO olan kişilerden uzak duruyorum. FPS fetişizmi olan kitle genelde onlar.
 
Eğer PC'de de sabit 30FPS alınabilseydi konsol gibi akıcı olabilirdi, ancak bilgisayarlarda bir sürü farklı kombin seçenekleri var, konsolda ise belirli özellikler olduğu için konsola özel olarak optimize edildiğinden oyunlar sabit 30FPS alıyor, bir de gamepad ile oynayınca daha da akıcı geliyor, ancak bilgisayarda hem klavye ve fare gibi tepkime süresi daha düşük olan donanımlarla oynuyoruz hem de bilgisayarlar için özel olarak optimize etme gibi bir seçenek yok, her ne kadar oyunlar firmalarla anlaşıp onların ekran kartlarına göre optimize etselerde %99 sabit 30FPS almak mümkün olmuyor, FPS 30'dan 27'ye düşse bile bu oyunun akıcılığını baltalıyor. Bir de tabi yükleme tarzları farklı, bilgisayardaki oyunlarda her yeri yüklemeye çalışılıyor, konsolda ise daha az yerler yükleniyor (oyundan oyuna değişir tabi) yani sonuç olarak eğer bilgisayarda da sabit olarak 30FPS alabilseydik konsol gibi akıcı gelirdi. İşin özü oyunların konsollar için özel optimize edilmesinde.
 
Konsoldan PC'ye port olan oyunların FPS problemleri, optimizasyon sorunlarının olmasının nedeni bu sanırım. Oyunlar konsola göre yapılıyor. Bu FPS drop meselesini 3. parti yazılımlarla çözüyoruz aslında. RivaTurner kullanıyorum ben FPS'i sabitliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…