Norveççe'nin çok kolay bir dil olması

707286

Centipat
Eğer İngilizce biliyorsanız Norveççe öğrenmek gerçekten kolay. İngilizce dilindeki am/is/are Norveç dilinde sadece "er" diye söyleniyor. Okunuş kuralları Türkçe ile neredeyse aynı. (ana dili Türkçe olanlar için de kolay).
Örnek cümle: Katten min er Smart.
İngilizce çevirisi: My cat is Smart.
Almanca çevirisi: Meine katze ist schlaun.
Türkçe çevirisi: Benim kedim akıllı.
Gördüğünüz üzere yalnızca "benim" yeri değişmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer İngilizce biliyorsanız Norveççe öğrenmek gerçekten kolay. İngilizce dilindeki am/is/are Norveç dilinde sadece "er" diye söyleniyor. Okunuş kuralları Türkçe ile neredeyse aynı. (ana dili Türkçe olanlar için de kolay).
Fin Ugor kavminin Türk olduğu düşünülmektedir belki o yüzden yakınlık olabilir.

Harbiden de benziyor.

Meine katze ist schlaun
1701366555789.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, Norveç halkı Germanic bir halktır.

Hocam, Norveç halkı Germanic bir halktır.
Finler, Finlandiya'ya yaklaşık 2000 yıl önce ulaşmaya başlayan Baltık bölgesinden gelen göçmenler ile Buz Çağı'ndan sonra bölgeye taşınan asıl yerlilerin soyundan gelir. Dil bakımından ise Estonlar ve Macarlar ile birlikte Finler de Fin-Ugor dil ailesine mensuptur. Kaynak Vikipedi

Eğer Almanca biliyorsanız kolay olacaktır. İngilizce'de zaten Almanca'dan almıştır bazı temellerini.

Finler, Finlandiya'ya yaklaşık 2000 yıl önce ulaşmaya başlayan Baltık bölgesinden gelen göçmenler ile Buz Çağı'ndan sonra bölgeye taşınan asıl yerlilerin soyundan gelir. Dil bakımından ise Estonlar ve Macarlar ile birlikte Finler de Fin-Ugor dil ailesine mensuptur. Kaynak Vikipedi
Norveçliler ve Fin halkı farklı halklardır. Söyledikleriniz doğru ancak Norveçlilerle bir ilgisi yok.

Eğer Almanca biliyorsanız kolay olacaktır. İngilizce'de zaten Almanca'dan almıştır bazı temellerini.
Aslında almıştır demek doğru olmaz, İngilizce aynı Almanca gibi bir Cermen dilidir.

Kelime sonlarına getirilen "min" eki Kürtçeye daha çok benziyor gibi. Kürtlerde "min" ekini kullanır ve bu ek Norveççedeki ile aynı şeyi yapar. Yani "benim" ekini getiriyor. Sahiplik eki gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı