Nostalji bilgisayar toplamak

Daha fazla  
Herkese selamlar, hayırlı ramazanlar. İhtiyar birisi olduğum için eski oyunları oynamak için nostaljik bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Biraz araştırma yaptım ve en doğrusu bana göre Pentium 3 sistem toplamak olduğuna karar verdim. XP işletim sistemi kurup dos tabanlı oyunları da oynamak istiyorum. Windows 10 buna her ne kadar uyumlu olsa da sürekli bir hata alıyorum ve oyunlar kapanıp duruyordu. Şimdilik ekran kartı, işlemci, bellek ve ses kartı parçalarını temin ettim. Anakartta USB çıkışı az olduğu için PCI USB adaptör de aldım. Elimde eskiden kalma 2 adet 40 GB HDD vardı ve onları kullanacağım. Anakartı henüz almadım. Araştırma aşamasındayım.
Sormak istediğim 3 soru var;
-SD tip bellekler PC100, PC 133 gibi çeşitlere ayrılıyordu. Benim elimdekilerin biri PC100 diğeri PC133. Sıkıntı çıkarır mı?
-Bu anakartların güç düğmeleri şimdiki nesil gibi mi yoksa bastığımızda basılı kalan tip mi? (Ona göre düğme alayım)
-XP işletim sistemi Chrome, Steam gibi programları çalıştırıyor mu? (Bunu sorma nedenim Steam'de kütüphanemde 2000'li yıllardan kalma oyunlar var)

Steam Windows XP'de açılıyor. Chrome'da çalışıyor fakat güncel sürümü değil.
Ayrıca iki RAM'i de kullanabilirsiniz ama PC100 hızında çalışır. RAM boyutu küçük gözükebiliyor bazen eğer böyle bir sıkıntı ile karşılaşırsanız BIOS' güncellememeniz gerekiyor ki bu da şu zamanda mümkün mü bilemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence eski bir sistem olsa bile kaliteli bir PSU ve SSD alın.

-Bu anakartların güç düğmeleri şimdiki nesil gibi mi yoksa bastığımızda basılı kalan tip mi? (Ona göre düğme alayım)

Bende Pentium 4 sistem var. Günümüzdeki nesil ile halen aynı sistem.

SSD için slot yok eski anakartlarda. Ayrıca PSU elimde var 400W gücünde. İşimi fazlasıyla görür. Zaten eski oyunları oynayacağım için yeter mekanik disk bana. Elimdeki HDD'nin biri sıfır. İşletim sistemini ona kuracağım.

Dönüştürücü ile SSD'nin hızlarına erişilebilir mi?

Hemen hemen erişiyor ancak fazla masraf etmek istemiyorum ben. PCI yuvasına takılan SATA portlar var ama benim amacıma fazla gelir bütçe açısından.
Slot olmasına gerek yok. Katı halli olduğu için kasanın içinde sallansa bile sorun etmez. Ayrıca 2.5" dönüştürücüler var internette onlardan alabilirsin.

Slottan kastım SATA girişi yok. Yani ayrıca PCI kart almam gerekecek. Bu da gereksiz yere bütçe anlamına geliyor. Bunu demek istedim.

Biliyorum zaten. Sormaktaki amacım öğrenmek değil. Arkadaşla konuyu tartışmak amaçlı sordum.
Demek istediğim (bana) göre bu sisteme SSD fazla kaçıyor. Hem özellik olarak hem de bütçe olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…