Herkese selamlar, hayırlı ramazanlar. İhtiyar birisi olduğum için eski oyunları oynamak için nostaljik bir bilgisayar toplamaya karar verdim. Biraz araştırma yaptım ve en doğrusu bana göre Pentium 3 sistem toplamak olduğuna karar verdim. XP işletim sistemi kurup dos tabanlı oyunları da oynamak istiyorum. Windows 10 buna her ne kadar uyumlu olsa da sürekli bir hata alıyorum ve oyunlar kapanıp duruyordu. Şimdilik ekran kartı, işlemci, bellek ve ses kartı parçalarını temin ettim. Anakartta USB çıkışı az olduğu için PCI USB adaptör de aldım. Elimde eskiden kalma 2 adet 40 GB HDD vardı ve onları kullanacağım. Anakartı henüz almadım. Araştırma aşamasındayım.
Sormak istediğim 3 soru var;
-SD tip bellekler PC100, PC 133 gibi çeşitlere ayrılıyordu. Benim elimdekilerin biri PC100 diğeri PC133. Sıkıntı çıkarır mı?
-Bu anakartların güç düğmeleri şimdiki nesil gibi mi yoksa bastığımızda basılı kalan tip mi? (Ona göre düğme alayım)
-XP işletim sistemi Chrome, Steam gibi programları çalıştırıyor mu? (Bunu sorma nedenim Steam'de kütüphanemde 2000'li yıllardan kalma oyunlar var)