Nostalji bilgisayar toplamak

Ben SSD takacak yer yok zannettim pardon.

Zaten taksan bile tam hızları alamayacaksın.

Hızı tamamen aynı alamasam da HDD'ye göre (hele ki IDE HDD) epey fark ediyor. Ama sonuçta XP kurulacak ve Windows 10'un hata verdiği eski oyunlar oynanacak. Bu nedenle SSD için ekstra para vermeye gerek duymuyorum. Yoksa IDE slota takılan aparat pahalı değil. Ama elimde fazladan SSD olmadığı için cepten para çıkacak.

Bu arada kasasında SSD için montaj yeri olmayanlara bir tavsiye vereyim. SSD'nin alt veya üst kısmına çift taraflı bant çekip kasanın uygun bir noktasına sabitlemek çok pratik oluyor.

Güncelleme konusu kolay. İnternette soket 7 anakartların bile BIOS sürümleri mevcut. Eğer öyle bir sıkıntı yaşarsam güncellerim.

Son düzenleme:
Sistemi topladığınızda güzel bir rehber bekliyoruz o zaman.

Haklısınız.

Sistemi topladığınızda güzel bir rehber bekliyoruz o zaman.

Haklısınız.
Aynen bak bu aklıma gelmemişti. Hatta kendi çapımda bir video da çeker atarım. Retro sistem kurmak isteyenler için güzel olur.
Sistemi topladığınızda güzel bir rehber bekliyoruz o zaman. .

Haklısınız.

Belki inanmayacaksınız ama bir alışveriş sitesinden komple kasa buldum. Fiyatı 200 TL. Kargo ile 215 TL tuttu. Özellikleri şu şekilde;
Pııı 667 MHz işlemci.
3x128 MB PC133 SD bellek.
TNT riva 32 MB ekran kartı.
Gigabyte anakart (sıfır sandım kasayı ilk açtığımda)
Crystal marka ses kartı.
TP-Link ethernet adaptör.
Apache 56K modem PCI.
40 GB HDD.
Floppy disket sürücü.
LG 52X CD sürücü.
230W güç kaynağı.
Midi Tower kasa.

İçinden resmen benim için bir hazine çıktı. Gelir gelmez bütün parçaları devre temizleyicisi ile temizledim. Kasayı kimyasal temizleyici ile temizledim ve sıfır gibi oldu. Bilgisayarcıdan gidip çıkma kasa aramama gerek kalmadı

Ben de bellekleri 512 MB yaptım. 40 GB HDD ilave ettim. FX 5500 ekran kartı vardı elimde onu takıp bir de PCI USB 2.0 kart taktım. İşlemci de elimde olan pııı 1000 MHz ile değişince tahminimden çok daha güzel nostaljik bir kasa toplamış oldum. Elimdeki güç kaynağını bulamadım. Üzerindeki PSU fazla ısınıyor. İnternetten linkteki güç kaynağını sipariş ettim. Hem egzoz görevi yapacak hem de daha sağlıklı güç verecek.
.
Bu arada videosunu çekemezsem son halinin fotoğraflarını buraya eklerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…