Çözüldü Not-a-virus:HEUR:Server-Proxy.MSIL.TaskbarSystem.gen virüs müdür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ankaralıyım

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1050 Ti i7 7. nesil laptop
Bilgisayarı her açtığımda Kaspersky taskbar System adlı bir dosyanın içinden böyle bir tehdit buluyor. Virüs müdür? Hem bayağıdır bu uyarıyı veriyor bazı oyunlarda GPU kullanımı %100'e çıkınca şüphelenmedim değil.

Ekran görüntüsü 2025-08-26 194426.png

Ekran görüntüsü 2025-08-26 194619.png

Çözüm
Dostum şimdi içini rahatlatmak için konuyu özetleyecek olursak:

Not-a-virüs yazısı istenmeyen yazılım ama sisteme zarar vermeyenlere denir. Server Proxy ise büyük ihtimalle Proxy sunucusu gibi davranan bir uygulama falandır herhalde. MSIL bunu bende görmüştüm ve araştırmıştım. .NET yazılmış uygulamaları gösteriyor. Büyük ihtimalle Taskbar bir görev olduğu için onu virüs olarak sanmış olabilir.

Pro Soccer Online ve CS2'de yapıyor boşta Kaspersky, Op.gg ve FACEIT yüzünden boşta biraz çalışıyor.
Eskiden bu 2 oyunda yapmazdı böyle ama güncellemelerden sonra mı oldu yoksa bilgisayarmı sorunlu o nu çözemedim.
Eğer PSO ve CS2'de ayarlar yüksek ve FPS sınırlaması koymadıysanız %100 kullanması normaldir. Oyunlarda kasmaması için kullanması zaten gerekiyor. Kaspersky kullanıyorsa bir sıkıntı yok ama Kaspersky'dan başka yüksek kullanımlı bir şey varsa dediğim gibi büyük ihtimalle mining virüslerinin bazıları kendini virüs olarak göstermez ve sisteminin %100'nü kullanarak para kazanırlar. Ama büyük ihtimalle sende yoktur o.
Hocam o zaman Kaspersky makine öğrenimi yüzünden uyarı gösteriyor emin miyiz virüs olmadığına?
Aslında virüs kendisi de ben virüs değilim diye gösterebilir. Siz gene de hem VirüsTotal'de taratın hem de Kaspersky ile tam tarama gerçekleştirin.

Bu arada bazı oyunlar dediğiniz hangi oyunlar? GPU'nun %100 olması zaten daha iyi. Oyunda yüksek FPS alırsınız. O yüzden o kısımda sıkıntı yok ama boştayken kullanımı fazlaysa virüs vardır ve sisteminizde mining yapıyor olabilir.

Aslında virüs kendisi de ben virüs değilim diye gösterebilir. Siz gene de hem VirusTotal'de taratın hem de Kaspersky ile tam tarama gerçekleştirin.

Bu arada bazı oyunlar dediğiniz hangi oyunlar? GPU'nun %100 olması zaten daha iyi. Oyunda yüksek FPS alırsınız. O yüzden o kısımda sıkıntı yok ama boştayken kullanımı fazlaysa virüs vardır ve sisteminizde mining yapıyor olabilir.

Pro Soccer Online ve CS2'de yapıyor boşta Kaspersky, Op.gg ve FACEIT yüzünden boşta biraz çalışıyor.
Eskiden bu 2 oyunda yapmazdı böyle ama güncellemelerden sonra mı oldu yoksa bilgisayarmı sorunlu o nu çözemedim.

Not-a-virüs yazısı istenmeyen yazılım ama sisteme zarar vermeyenlere denir. Server Proxy ise büyük ihtimalle Proxy sunucusu gibi davranan bir uygulama falandır herhalde. MSIL bunu bende görmüştüm ve araştırmıştım. .NET yazılmış uygulamaları gösteriyor. Büyük ihtimalle Taskbar bir görev olduğu için onu virüs olarak sanmış olabilir.

Eğer PSO ve CS2'de ayarlar yüksek ve FPS sınırlaması koymadıysanız %100 kullanması normaldir. Oyunlarda kasmaması için kullanması zaten gerekiyor. Kaspersky kullanıyorsa bir sıkıntı yok ama Kaspersky'dan başka yüksek kullanımlı bir şey varsa dediğim gibi büyük ihtimalle mining virüslerinin bazıları kendini virüs olarak göstermez ve sisteminin %100'nü kullanarak para kazanırlar. Ama büyük ihtimalle sende yoktur o.

Çözüm

not-a-virüs yazısı istenmeyen yazılım ama sisteme zarar vermeyenlere denir. server proxy ise büyük ihtimalle proxy sunucusu gibi davranan bir uygulama falandır herhalde. Msıl bunu bende görmüştüm ve araştırmıştım. .NET yazılmış uygulamaları gösteriyor. Büyük ihtimalle taskbar bir görev olduğu için onu virüs olarak sanmış olabilir.

Eğer pso ve CS2'de ayarlar yüksek ve FPS sınırlaması koymadıysanız %100 kullanması normaldir. Oyunlarda kasmaması için kullanması zaten gerekiyor. Kaspersky kullanıyorsa bir sıkıntı yok ama Kaspersky'dan başka yüksek kullanımlı bir şey varsa dediğim gibi büyük ihtimalle mining virüslerinin bazıları kendini virüs olarak göstermez ve sisteminin %100'nü kullanarak para kazanırlar. Ama büyük ihtimalle sende yoktur o.

Çok korsan oyunlarla takıldım mining yememişim garip. Sağ olun hocam rahatlattınız içimi, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı