Not almak için tablet alınır mı?

berkovic19

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öğrenciyim tablet vb. ile not alan arkadaşlarım var onları gördükçe bende tablete yakınlaşıyorum ama daha sonra sanki kağıt yerini tutmaz gibi geliyor sizce not tutmak için Tab S6 Lite(2024) ya da Tab S9 FE gibi tabletler alınır mı?

Merhaba öğrenciyim tablet vb. ile not alan arkadaşlarım var onları gördükçe bende tablete yakınlaşıyorum ama daha sonra sanki kağıt yerini tutmaz gibi geliyor sizce not tutmak için Tab S6 Lite(2024) ya da Tab S9 FE gibi tabletler alınır mı?
Paran fazla geliyorsa al

Kağıdın yerini neden tutmasın mesela ?

Kağıdı koruman lazım. Çalınabilir, kopyalanabilir, ıslanabilir, yanabilir veya yırtılabilir vb.

Tabletlerde ise bulut teknolojisi sayesinde notların sonsuza kadar o alette kalacaktır, ayrıca korumak için şifre koyabilirsin, çalınsa da uzaktan bağlantı ile sıfırlayabilirsin vs.

Kağıdın bir avantajını göremedim şuan. Varsa yazsın biri :)

Kağıdın yerini neden tutmasın mesela ? Kağıt ıslanır yanar yırtılır. Ama bulut teknolojisi sayesinde notların sonsuza kadar o alette kalacaktır.
Biraz da bu işe yatkınlık gerek. Hızlı yazı yazmayı becermen gerek. Notlarını derli toplu tutacak disiplin olması gerek.

Nasıl not alınacağını bilmen gerek. Kağıt yırtılır, silinir, kaybolur, fazlalık görünüp atılır ama tabletten alacağın not kalıcıdır.

Bir de şu yönden bakmak lazım. Sen tablet almak için mi tablet alıyosun, yoksa gerçekten notlarını yazman ve depolaman gereken bir alete mi ihtiyacın var.

Biraz da bu işe yatkınlık gerek. Hızlı yazı yazmayı becermen gerek. Notlarını derli toplu tutacak disiplin olması gerek.

Nasıl not alınacağını bilmen gerek. Kağıt yırtılır, silinir, kaybolur, fazlalık görünüp atılır ama tabletten alacağın not kalıcıdır.

Bir de şu yönden bakmak lazım. Sen tablet almak için mi tablet alıyosun, yoksa gerçekten notlarını yazman ve depolaman gereken bir alete mi ihtiyacın var.
Yatkınlık zamanla kazanılır sorun olacağını sanmıyorum. İnsanların sadece not tutmak için tablet aldığı da bir gerçek zira firmalar kağıt hissi veren ekranlar bile geliştirmeye başladı.

Defter gibi bitmiyorda senelerce yaz( maliyet açısından ziyade kullanılabilirlik açısından ), 1 kütüphane dolusu notu 1 tane tablete sığdırabilirsin. :)

Tabletle çalışabileceğinize inanıyorsanız alın.

Tabletle çalışmak kağıt masrafından ve ağırlığından kurtarıyor. Üniversitede fotokopiciye binlerce lira verip kilolarca kağıt taşımamış olursunuz. Ayrıca fotoğraf, ses ekleme imkanı var. Özenli not alan birisi çok verim alır.

Ancak kağıt kalemle çalışmanın verdiği "çalışıyorum" hissini vermiyor, not alabilmek için tabletin ve kalemin şarjının olması gerekiyor. Bir de tablette dikkat dağıtıcı başka bir şey olmaması lazım yoksa tabletin bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek.

Son düzenleme:
Tablet kesinlikle alınır dostum ben 1 senedir iPad 9. nesil kullanıyordum kardeşime de birkaç ay önce Tab s 6 Lite aldırdım ve gerek o kadar notu sadece tablette taşımak gerekse düzen olarak çok iyi ve fiyatından ötürü Tab s 6 Lite'ı öneririm fiyatı Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 7 k ya falan geliyor kalemi de içinde zaten şarj sorunu da yok ve aynı kağıda yazar gibi yazıyorsun sorunsuzca.

Tablet kesinlikle alınır dostum ben 1 senedir iPad 9. nesil kullanıyordum kardeşime de birkaç ay önce Tab s 6 Lite aldırdım ve gerek o kadar notu sadece tablette taşımak gerekse düzen olarak çok iyi ve fiyatından ötürü Tab s 6 Lite'ı öneririm fiyatı Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 7 k ya falan geliyor kalemi de içinde zaten şarj sorunu da yok ve aynı kağıda yazar gibi yazıyorsun sorunsuzca.
Noktalamaları kullan be hocam. Tek nefeste okuttun. 😅

Technopat Haberler

Geri
Yukarı