Not defteri ile mesaj kutusu nasıl yapılır?

ati11a

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050 İ5 12450H 32GB Ram 1TB samsung evo 980 pro
Meslek
Makine Mühendisi
Gençler merhaba. Not defteri ile bir mesaj kutusu oluşturmak istiyorum. Mesaj kutusunda mesela bir şey yazacak evet veya hayır diyecek. Evete basılırsa resim açacak. Nasıl yapabilirim bunu yardım edebilecek var mı?

Not defteri ile nesne tabanlı program yazamazsınız. .Bat uzantısı ile CMD ortamında çalışan program yazılabilir.

Not defteri ile nesne tabanlı program yazamazsınız. .Bat uzantısı ile CMD ortamında çalışan program yazılabilir.

Hayır yazılır.

Gençler merhaba. Not defteri ile bir mesaj kutusu oluşturmak istiyorum. Mesaj kutusunda mesela bir şey yazacak evet veya hayır diyecek. Evete basılırsa resim açacak. Nasıl yapabilirim bunu yardım edebilecek var mı?

Add-Type -AssemblyName PresentationFramework $response = [System.Windows.MessageBox]::Show('Bir şey yazın. Evet''e basarsanız resim açılacak.', 'Mesaj Kutusu', 'YesNo', 'Question') if ($response -eq 'Yes') { # Burada resmin tam yolunu vermelisiniz. $resimYolu = 'C:\path\to\your\image.jpg' Invoke-Item $resimYolu }
Bunu not defterine yapıştır ve .PS1 uzantılı olarak kaydet ve çalıştır dediğin işe yarıyor.

Nesne tabanlı programlama öyle bir şey değil. Bilginiz olmayan konularda fikriniz olmasın. Powershell'de form tabanlı scripting de mümkün ayrıca.
Arkadaşın istediği bir uygulamayı sadece not defteri ile Third party bir uygulama kullanmadan yapabiliyor muyuz? Sizin bahsettiğiniz powershell ile form tabanlı uygulama yapmak için yine ayrı bir Script uygulaması kullanılması gerekiyor.

Düzeltme;
Denedim şimdi yapılıyor. Öğrenmiş oldum teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-30 013645.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-30 013645.png
    33 KB · Görüntüleme: 90

Technopat Haberler

Geri
Yukarı