C/C++ Not defteri projesi

533388

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba forum üyeleri, bugün C ile aklıma bir proje yapma fikri geldi ve bunu paylaşmak istedim, belki başka arkadaşlar da yararlanır diye C ile basit bir arayüzü olan not defteri uygulaması yapmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba forum üyeleri, bugün C ile aklıma bir proje yapma fikri geldi ve bunu paylaşmak istedim, belki başka arkadaşlar da yararlanır diye C ile basit bir arayüzü olan not defteri uygulaması yapmayı düşünüyorum.
Hocam sıfırdan yazmaya gerek yok. Var olan bir çok projeden yararlanmanızı tavsiye ederim.

Hocam sıfırdan yazmaya gerek yok. Var olan bir çok projeden yararlanmanızı tavsiye ederim.
Bu tarz şeylerin sıfırdan, yapay zeka yardımı olmadan yapılmasını daha mantıklı buluyorum. Öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Yoksa piyasada not defteri mi yok? Kate, GNOME Text Editor, NotePad++... Code editör olarak bile kullanılabiliyorlar. Amaç algoritma ve temel io'yu öğrenmek bence not defteri gibi bir şey yazarken. Yada hesap makinesi...

Bu tarz şeylerin sıfırdan, yapay zeka yardımı olmadan yapılmasını daha mantıklı buluyorum. Öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Yoksa piyasada not defteri mi yok? Kate, GNOME text editor, notepad++... Code editör olarak bile kullanılabiliyorlar. Amaç algoritma ve temel IO'yu öğrenmek bence not defteri gibi bir şey yazarken. Ya da hesap makinesi...

Yani sıfırdan öğrenen biri için en baştan yazması daha ideal. Ancak arkadaş öyle tam da sıfırdan biri değil diye biliyorum. Kendisi kendi kernelimi geliştireceğim, Linux Kernel üzerinde driver geliştireceğim diyor. Daha önceden de C bilgisi varmış. Bence @533388 tavsiyem illa yapacak isen hazır açık kaynak üzerinden değişiklik yapabilirsin. Ben olsam direk kernel üzerinde yoğunlaşırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı