Not ortalaması düzelir mi?

LEGENDEGOİST

Hectopat
Makaleler
1
İlk dönemde notlarım çok iyiydi, okul 1.siydim ama oyuna kendimi kaptırınca çok kötü notlar almaya başladım. Artık dersimi aldım. Geçen dönemki çalışma düzenime döndüm. Ortalamam 74 olacak, tüm sınavlardan 90 alsam 85 olur mu sözlülerle?

Azimli olursan düzelir. Ben ODTÜ' deyim, ama bak Ortaokulda, Lisede notlarım düşüktü. Son sınıfta yükseldim. Sen erkenden başlarsan azime, yükselir. Diyeceksin ki, nasıl oluyor? Planlama yapmak işe yarayabilir. Mesela günlük programını yap, ödevini eksik yaptığında kendine minik cezalar yap. Mesela: Ben matematik ödevimde fonksiyonların etkinliğini yapmadım, oyunu 3dk oynayacağım gibi. Yada düzenli rutinin olsun. Fazla rahatlama ''yaparım'' diye, ama sıkma da kendini. Birini örnek alma, yapamadığın yerleri gerekirse hocana sor. ''Hocam trigonometrinin şu, şu konusunu anlamadım'' gibi, gibi. Ders programını akşamdan hazırla, sabaha bırakma. Yanında bir ödev defteri bulunsun. Odanda ödev yaparken telefon olmasın. Kendini eğit kısaca, nefsinin kölesi olma,.

Derslerde efendi olursan, derslerini iyi dinlersen ve sınavlardan 85 üstü alırsan sözlülere pek gerek kalmadan düzelebilir. Efendi duracağın için hocaların sözlülerine 100 girerek notlarını destekleyebilir hatta notlara ekstradan ekleme bile yapabilir. Sadece efendi olmaya çalış okulda yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…