Çözüldü Not ortalaması ile ön lisans lisansa tamamlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

robocop

Hectopat
Daha fazla  
Soru başlıktaki gibidir. Not ortalaması ile dikey geçiş olur mu? DGS'ye girmek şart mı?

Çözüm
Her üniversitenin kriterleri ayrı. Sınırsız kontenjanı bulunan açıköğretim bölümlerine sınavsız geçiş yapılabiliyor, ya da örneğin bazı vakıf üniversiteleri not ortalaması yüksek olan öğrencileri sınavsız dikey geçişle kabul edebiliyor. Ama not ortalaman yüksek diye dikey geçişin olacak diye bir kural yok. Hatta çok çok büyük oranda DGS'ye girmen gerekir. İstisnaların da olduğunu belirtmek için yazdım.

@robocop
Her üniversitenin kriterleri ayrı. Sınırsız kontenjanı bulunan açıköğretim bölümlerine sınavsız geçiş yapılabiliyor, ya da örneğin bazı vakıf üniversiteleri not ortalaması yüksek olan öğrencileri sınavsız dikey geçişle kabul edebiliyor. Ama not ortalaman yüksek diye dikey geçişin olacak diye bir kural yok. Hatta çok çok büyük oranda DGS'ye girmen gerekir. İstisnaların da olduğunu belirtmek için yazdım.

@robocop

Son düzenleme:
Çözüm

Sağ olun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…