Zaten stok android arayüzünün biraz modifiyelisi NothingOS, pek bir farkı yok yani 2-3 menüdeki görsel değişim dışında. Fonksiyonel ve hız olarak zaten stok androidin kendisi var cihazda, samsung, xiaomi gibi markalardaki gibi bloatware uygulamalar yüklü de gelmiyor hem. Bahsettiğiniz arayüzler stok androide NothingOS'ten belki 100 kat daha uzaktadır zaten o yüzden anlayamadım tam olarak neyi kastettiğinizi.
En önemlisi bence sade ve optimize arayüz. Kendisinden belki %30-40 daha fazla performans skoru veren telefonlardan daha hızlı uygulama açıyor, dosya aktarıyor, parmak izi okuyor. Diğer özellikleri de zaten bu fiyat bandında bulmak mümkün değil pek, cam arka kapak, alüminyum kasa, kablosuz şarj ve hatta ters kablosuz şarj bir de üstüne UFS 3.1 var. Bunların olduğu telefonu bu fiyata bulmak zaten imkansızken bir de yanında en iyi android arayüzü olan NothingOS ile geliyor. Çinli markaların arayüzünden sonra oh dedirten tertemiz ve bloatware olmayan ve hızlı çalışan bir yazılımı var. Ayrıca ekran kenarlarının her yerde simetrik olması gibi küçük detaylar da telefonu kullanırken fark ediliyor, samsungun ucuz telefonlarındaki gibi altta ve üstte fazladan siyah çıkıntı yok, film izlerken ve oyun oynarken güzel bir artı.
Xiaominin reklamlı, sürekli erişim izni kutucuğu çıkaran, menülerin saçma şekilde sıralandığı, hantal ve yanında silinemeyen sponsorlu uygulamalar gelen arayüzüden geçince dedim ki her şey donanım değilmiş.
1 senedir bildirim ışıkları kapalı kullanıyorum. Bu yorumu zaten cihazı kullanmamış ve fikri olmayan kişiler kötülemek için yapıyor. Ferrarinin tek olayının kırmızı olması demek gibi, mantıksız ve amaçsız bir yorum. Beğenmeyen kapatır, isteyen de açar kullanır.