Note 4 Ekran Parlaklığı Sorunu

EMREKAYA40

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bende Türkcell'den alınma Note 4 var. Diğer Note 4'lerden ekranı daha mat duruyor. Yalnız otomatik parlaklığa alıp güneş ışığına çıkınca ekran normale dönüyor. Diğer Note 4'ler gibi parlaklık seviyesine ulaşıyor fakat otomatik parlaklık kapalı iken parlaklığı fulle alınca diğer Note 4'lerden mat duruyor. Beyazları falan daha cansız mat duruyor. Ayarlardaki ekran ayarları her şey aynı olduğu halde böyle oluyor. Bu durum neden kaynaklanıyordur acaba? Canımı sıkıyor, diğerlerinin yanında çok az da olsa sönük kalıyor. Yazılımsal diye düşünüyorum, nasıl düzeltirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran aldığı ışığa göre kendini ayarlar güç tasarrufunu kapayıp tekrar deneyin.

Mat derken ne demek istediğini daha açık belirtmelisin. Parlaklığı mı az ya da renk doğruluğunu mu farklı görüyorsun? Ayarlarda çeşitli seçenekler bulabilirsin.

ayarlardaki her ayar aynı iken güç tasarruf modları kapalı iken benim telefonum diğerlerine göre parlaklığı daha az örneğin mavi rengi diğerlerinde daha canlı benimkinde daha mat duruyor renk tonu olarak mat duruyor buda parlaklığı azmış gibi hissedilebiliyor aceba neden kaynaklanıyor olabilir güneş ışığına çıktığımda otomatik parlaklığa aldığımda renkler daha da açılıyor normale geliyor gibi oluyor fakat parlaklık sonda ve otomatik parlaklık kapalı iken bu kadar parlaklık olmuyor mat duruyor ben yazılımsal diye düşünüyorum bilmiyorum

Bir sorun olabilir belki ancak otomatik modda güneş ışığında el ile ayar yaparak ulaşamayacağınız parlaklığa kendisi çıkar.

Hocam aynı sorun benim telefonumda da var. Siz sorunu nasıl halletiniz ? Neden kaynaklanıyor ?

Kurulum yaparken böyle bir seçenek geliyordu. Buradan olabilir.

Arkadaşlar sorun şu telefonumu başka Note 4 ile yan yana getirince telefonun renkleri soluk duruyor teknik servise götürmeden önce yazılım yükledim ama olmadı ekran ayarları olsun renk parlaklığı sona ayarlamak dahil herseyi aynı şartlarda yaptık ama olmadı soluk duruyordu. En sonunda garantiye götürdüm yazılım atık dedi ama sorun aynıydı tekrar dile getirdim bi daha baktılar ve sorunun ekran olduğuna karar verdiler ekran değişecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…