Note 4 ve S6 batarya performansları nasıl?

Makaleler
13
Daha fazla  
Bu iki modeli kullanıp da batarya performansı hakkında bilgisi olan var mı? Kullanıcıları cevap verse iyi olur, teknik bilgi vermenize gerek yok. Note 4 kağıt üzerinde daha yüksek bir bataryaya sahip gözükse de ekran büyüklügü ve işlemci nanometresi olarak arada fark var. S6 modeli daha düşük güç tüketimine sahip bir işlemci kullanıyor. Sorum şu bunu göz önüne alırsam iki modelin şarj performansı birbiriyle benzer olmalı diye düşünüyorum, yanlış mıyım acaba? Note 4 kullanıcıları Marshmallow ile beraber şarj performansında sorun yaşıyorlar diye internette kullanıcı yorumlarından çok duydum doğruluğu var mı? J7 Prime modelinden S6 modeline geçiş yaptım, batarya performansı J7 Prime modelinden geçiş yaptığım için ciddi derecede beni etkiledi açıkçası. S6 modelini Note 4 ile değiştirme durumum var, eğer batarya performansı olarak bariz şekilde Note 4 fark edecekse geçiş yapabilirim. S6 modelini ikinci el olarak aldım bataryasında sorun yok, çünkü telefon boştayken şarj azalması olmuyor desem yeridir, güç tasarruf modunda kullanıyorum. Bu iki modeli kullanan kullanıcıların yorumları benim için önem arz ediyor.
Youtube'da iki modelin karşılıklı batarya videolarını da bulamadım.
Eğer video varsa video da atabilirsiniz ben bulamadım.

@SypeR @Asım Demir Sizler Note 4 kullandınız diye hatırlıyorum. Sizin bir cevabınız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
S6 kullanan yakınlarım ilk zamanlarda memnun olsalar da, garanti süresinin bitimine doğru pil süresinin çok azaldığını belirttiler. Note 4 ile pil performansını karşılaştırmaya bile gerek yok. Note 4 iyi optimize edilirse 2 günü çıkartabilen bir telefon.
Optimizeden kastım, kod ile batarya optimizasyonu yapılması ve ekranın siyah veya siyah tonlu olması gibi.
Arada yazılım farkı da var, geçmeden önce bunu da düşünün. S6 ailesine sanırım Oreo da gelecek.

S6 kullanan yakınlarım ilk zamanlarda memnun olsalar da, garanti süresinin bitimine doğru pil süresinin çok azaldığını belirttiler. Note 4 ile pil performansını karşılaştırmaya bile gerek yok. Note 4 iyi optimize edilirse 2 günü çıkartabilen bir telefon.
Optimizeden kastım, kod ile batarya optimizasyonu yapılması ve ekranın siyah veya siyah tonlu olması gibi.
Arada yazılım farkı da var, geçmeden önce bunu da düşünün. S6 ailesine sanırım Oreo da gelecek.

Kod ile batarya kalibrasyonu mu yapmam gerek? S6 ailesine Oreo gelecek gibi. S6 modelinin 7.0 arayüzü çok akıcı. Note 4 modelinde bu arayüz yok ama yine akıcı. Büyük telefon seven biri değilimdir normalde S6 modelinin bataryası memnun etmediği için değiştirme gereksinimi duyuyorum. Eğer dediğiniz gibi Note 4 2 gün gidiyorsa değiştirmem olası. Güncelleme takıntısı olan biri değilim. S6 yanına powerbank alma seçeneği de var.

Kod ile batarya kalibrasyonu mu yapmam gerek?
Evet.
Note 4'ü satın almadan önce deneyimleme fırsatınız varsa daha iyi olur. Son güncellemeler ile pil süresi ne durumda bilmiyorum.
Powerbank taşırım, kaleme ihtiyaç duymam derseniz S6 ile devam edin derim.

Bu hafta 2. el S6 Edge aldım. Aldığım kişi telefonu 2 senedir kullanıyormuş ve bu zamana kadar bataryayı hiç değiştirmemiş. İlk aldığım gün Google'da dolaşırken bile sarj su gibi gidiyordu. Küçük bir araştırma sonucu batarya kalibrasyonu yaptım. Bu işlemi yaptıktan sonra otomatik parlaklıkta 1 günü rahat bir şekilde çıkarıyor.
Batarya kalibrasyonu yapmak için arama ekranına *#0228# yazarak yapabilirsin. Bu işlemi batarya seviyesi sabit kalana kadar yapman lazım, yaptıktan sonra %100 olana kadar telefonu sarja tak.

İşin ilginç tarafı S6 boştayken neredeyse şarj harcamıyor benim elimdeki model. Kullanmaya başlayınca şarjı su gibi gidiyor. S6 batarya kalibrasyonu yapmaya çalışacağım, bakalım durum ne olacak. Telefonu aldığım zaman bir hata ve stabilite güncellemesi gelmişti o güncellemeyi de yaptım. Formatta atacağım. Yardımlar için teşekkürler. Batarya kalibrasyonunu akşam yapıp durumları aktaracağım.

S6 modelinin bataryasını kalibre ettikten sonra şarj biraz daha iyi gitmeye başladı. Note 4 modeli aşırı büyük bir model, tek elle telefon kullanmayı daha çok seviyorum bu yüzden S6 modelini değiştirmemeye karar verdim.

Lenovo PB410 5000 mAh Gri Taşınabilir Şarj Cihazı Gri - Fiyatı

Bu powerbankı almayı düşünüyorum, daha önce Lenovo powerbankları kullananız var mı?

Bu büyüklükte bir cihaz alacaksanız, Asus ZenPower daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı