Note 5 açıldıktan sonra ekran donuyor

ecuse

Hectopat
Cihazımı son yere düşmesinden sonra telefon açıldıktan 45 saniye sonra ekran donuyor ne kapanıyor ne de o anki ekran gidiyor kitleniyor cihazım. Eğer açtıktan sonra hiç dokunmazsam 15 saniye içinde kendini yeniden başlatıyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu ya da öneriniz var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz kapalı iken Ses Açma + Home tuşuna basılı tutarsanız, telefon Recovery Mod'a geçer. Gelen ekranda "Reboot System" seçeneğine tıklarsanız telefona halk tabiriyle format atmış olursunuz. Bu yardımcı olabilir. Tabi içindeki verileri yedeklemeyi unutmayın. Yalnız Recovery Mod'da dokunmatik çalışmaz, yukarı aşağı gitmek için ses açma tuşlarını, seçmek için ise home tuşunu kullanmalısınız.

Cihaz kapalı iken Ses Açma + Home tuşuna basılı tutarsanız, telefon Recovery Mod'a geçer. Gelen ekranda "Reboot System" seçeneğine tıklarsanız telefona halk tabiriyle format atmış olursunuz. Bu yardımcı olabilir. Tabi içindeki verileri yedeklemeyi unutmayın. Yalnız Recovery Mod'da dokunmatik çalışmaz, yukarı aşağı gitmek için ses açma tuşlarını, seçmek için ise home tuşunu kullanmalısınız.
Dediğinizi yaptım ancak telefon aynı şekilde başka bir yöntem biliyor musunuz ?

Dediğinizi yaptım ancak telefon aynı şekilde başka bir yöntem biliyor musunuz ?
Format sonrası da devam ediyor ise sıkıntı batarya ile alakalı olabilir. Ancak sıkıntı ROM ile alakalı da olabilir. Şuradan bakarak rom yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ama profesyonel olmayan kişilerce yapıldığında var olandan daha büyük problemler çıkması da olası.

Telefonunuzda fiziksel hasar yoksa ve garantisi devam ediyorsa teknik servise götürün. Telefonum durup dururken kilitlenmelere, restart atmalara başlamıştı. Sorunun anakart üzerinde arıza yapmış bir devre çipi olduğu anlaşılmış ve anakart garanti kapsamında değiştirilmişti. Bu durumun yazılımla alakası yok. Telefonunuz yere düştüğünde bir devre ya da bir lehim kırılmış olabilir.

Telefonunuzda fiziksel hasar yoksa ve garantisi devam ediyorsa teknik servise götürün. Telefonum durup dururken kilitlenmelere, restart atmalara başlamıştı. Sorunun anakart üzerinde arıza yapmış bir devre çipi olduğu anlaşılmış ve anakart garanti kapsamında değiştirilmişti. Bu durumun yazılımla alakası yok. Telefonunuz yere düştüğünde bir devre ya da bir lehim kırılmış olabilir.
Bu durumun yazılımla bir alakası yok diyerek kesin bir dille konuşamazsınız. Biz de aynı durumdan muzdarip olup, böyle bir çözüm getirdiğimiz için bu çözümleri sundum. Kafamdan sallamıyorum yani merak etmeyin.

Bu durumun yazılımla bir alakası yok diyerek kesin bir dille konuşamazsınız. Biz de aynı durumdan muzdarip olup, böyle bir çözüm getirdiğimiz için bu çözümleri sundum. Kafamdan sallamıyorum yani merak etmeyin.
Telefonda belirli bir fiziksel arıza var. Soruyu soran kişinin anlattıklarından net anlaşılabiliyor. Ne olmuş olabilir. Düşünce kafası mı karışmış telefonun? ROM vs. çözümler o fiziksel darbe sonucu görülen komplikasyonlarda geçersiz kalıyor. Eğer darbe olmasaydı, sizin önerilerinizin sonuna kadar arkasında dururdum. Ancak bu telefonların lehimlerinin ne kadar zayıf olduğunu bilen birisi olarak, PCB montajı da defalarca yapmış birisi olarak diyorum ki, sorun bir lehim kırılması kadar basit de olabilir. Bunun çözümü yazılım değil, fiziksel müdahaledir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı