Rehber Note 8 Pro EvolutionX kurulumu

Hocam baska bir konu olarak deneyimlerinizi paylasir misiniz? Benim gibi bilmeyenler icin birde arti ve eksilerini.
Hocam burada paylaşayım daha iyi olur. Çünkü yakın bir zaman sonra bu cihazı kullanmıyor olacağım. K20 Pro'ya geçiş yapacağım. O zamana kadar yine de insanlara yardımcı olmaya çalışırım.

EvolutionX'i kurmaya ilk karar vermemin sebebi PixelExperience üzerinde çok fazla kasma yaşamamdı.
Pil performansı da kötüydü açık söylemek gerekirse.

Ancak tavsiye edilen ROM'lar arasında iyi yorumlar almış, performanslı bir ROM istiyordum.
Karşıma EvolutionX çıktı.

Kurulumu da açıkçası gözüme çok kolay göründü.
Hakikaten de kolay çıktı
Anlattığım adımları izleyerek kurulumu yaptım.

Artılarına değineyim.

1. PixelExperince arayüzüne sahip ve çok kullanışlı.
2. Pil ve oyun performansı iyi.
3. İçerisinde gelen Open Camera yazılımı gerçekten başarılı çekimler yapmayı sağlıyor.
4. Geliştiren ekipten dolayı sanırım, sistem stabil.

Eksilerine değineyim.

1. Hızlı şarj özelliği olmasına rağmen MIUI arayüzündeki kadar hızlı şarj olmuyor.
2. Güncel bir sürüm varsa TWRP üzerinden güncellenmesi lazım. Ben açıkçası güncelleme geldiğinde otomatik yüklenmesini isterdim. Gerçi bu bahsettiğim olay çoğu Custom ROM için ortak.
3. Biraz daha kişiselleştirilebilir olmasını isterdim.

Ama sonuç olarak memnundum. Şu an Endonezya ROM ile kullanıyorum cihazımı. 12.5.6.0 güncellemesini de geçen gün aldım.

Hocam bir sorum olacak MIUI bildiğiniz gibi Android 12 ise mesela telefon içerisinden direkt 13 güncellemesini yapabiliyoruz ama pixel ROM'unda tekrar kurmamız gerekmiş diğer romlardada durum böyle mi ve sizce evox ile cr droid in arasında ne fark var ve evox ROM da Türkçe mi ona göre kuracağım POCO X3 Pro cihazım.

Hocam evolution X'de ayarlardan güncelleme yapabiliyorsunuz.

Dediğiniz şekilde kurulumu yaptım, 2-3 dakikadır Evolution X'in boot animasyon ekranında duruyor. İlk boot uzun sürer diye düşünüyorum ama umarım cihaz brick olmamıştır.

Hocam şu anda kurulabilir mi benim cihazıma eski olsa bile güncelleme yapar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…