Custom ROM Note 8 Pro için en iyi ROM nedir?

madara_afx

Decapat
Selam,

Benim cihazım Note 8 Pro ve şarj olurken ısınıyor. Eskiden Android 9 sürümünde oyunlarda kasma yoktu ve cihazda ısınma olmazdı. Ancak 12.5.8 güncellemesinden sonra cihazda fazla ısınma olmaya başladı ve oyunlarda FPS düşüşleri oldu. Bunu çözmek için bazı videolar izledim ve Custom ROM ile ısınma ve kasma sorununu çözenler olmuş. Ben de yapmak istiyorum ama cihaz bozulabilir ve hata yapmaktan korkuyorum. Bana yardım edebilir misiniz? PC ile cihaz bozulmadan nasıl Custom ROM kurulur söylerseniz mutlu olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
En az 50 farklı ROM denemiş birisi olarak bildiğim en stabil, verimli ROM Xiaomi.EU ROM'ları. AOSP ROM'lar her ne kadar akıcı olsa bile termal anlamda başarılı değiller.

Öncelikle telefonun modeli ile uyumlu TWRP veya OrangeFox revocery yazılımını kurman lazım, OrangeFox her zaman favorim olmuştur, ardından telefon ile uyumlu Custom ROM'ları araştırmanız lazım, LineageOS, bliss OS önerebilirm veya eski MIUI sürümleri mifrim sitesi üzerinden indirebilirsin.

Chat gpt?

Hocam bende en az senin kadar ROM denedim, senin favorin hangisi oldu?
EU ROM bulamadım yapmamışlar herhalde. Ben o telefonda Endonezya ROM'unu kullanıyordum gayet güzeldi. AOSP olarak buna benzer bliss OS ve linege OS var. 3'ü de benzer stabiliteye sahip diye düşünüyorum istediğini deneyebilirsin.

TWRP ve OrangeFox Farkı nedir ? OrangeFox neden sizin Favoriniz ? Ve hangisini kullanırsam Cihazın Bozulma Olasılıkı var ? Lütfen Cevaplarsaniz Teşekkürler

TWRP ve OrangeFox Farkı nedir? OrangeFox neden sizin Favoriniz? Ve hangisini kullanırsam Cihazın Bozulma Olasılıkı var? Lütfen Cevaplarsaniz teşekkürler.

OrangeFox çok daha şık ve sade, kendisini kalıcı yapıyor ancak TWRP silinebiliyor ve OrangeFox'tan biraz daha karışık, telefonun için doğru olan TWRP'ya da OrangeFox'u kurduktan sonra sorun olmaz, OrangeFox bozar TWRP bozmaz diye bir şey yok, telefonların kod isimleri oluyor örneğin Redmi Note 9 Pro nundu galiba kod adı joyuse ve miatool diye geçiyor, sende kendi telefonunun kod adını bulup doğru yazılımı bul, ardından kod adını başına ekleyerek örneğin: Miatool Custom roms diye aratıp hoşuna gideni indir, LineageOS bliss ROM varsa onları indirebilirsin keyfin bilir, ancak Custom ROM'larda ilk dediğim OrangeFox ve TWRP gibi cihaza özel çıkıyor, kendi cihazına çıkmış yazılımı indir ve bazen 1 telefon modelinin 2 kod adı olabiliyor örneğin X telefonunun Snapdragon'lu modeli arı kod adı ile geçerken MediaTek işlemcili hali inek diye geçebiliyor buna dikkat et, revovery telefona kurduktan sonra SD karta ihtiyacın olacak, istediğin Custom ROM'u SD karta attıktan sonra recovery gir, orada hard resetin bir gömlek üstü bir sıfırlama var, eğer telefonun kaçaksa IMEI falan uçar dikkat et ama orijinalse hiçbir şey olmaz. Sıfırladıktan sonra ROM'u yükle, sıfırlamadan yüklersen telefon düzgün çalışmayabilir.

En az 50 farklı ROM denemiş birisi olarak bildiğim en stabil, verimli ROM Xiaomi.EU ROM'ları. AOSP ROM'lar her ne kadar akıcı olsa bile termal anlamda başarılı değiller.
Cevapladiginiz için teşekkürler

TWRP Ve Ya OrangeFox Hangisini kullanmaliyim hangisini kullanirsam Cihazim Brick olma ihtimali olmaz ?

Cevapladiginiz için teşekkürler.

TWRP Ve Ya OrangeFox Hangisini kullanmaliyim hangisini kullanirsam Cihazim Brick olma ihtimali olmaz?

Hocam yukarıda dedim ya, senin cihazını brick yapan TWRP'ya da OrangeFox değil, doğru yazılımı yükleyip yüklememen, doğru yazılım brick yapmaz.

crDroid v9.5 Android 13 For Tim Josten Support bunu kurun geçin, baya iyi bir ROM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…