Toza, suya dayanıklı oluyor telefon. Firmalar kesinlikle su geçirmez demiyor. Dayanıklı dediği için, garanti kapsamına girmez. Şunu yapabilirsiniz, garantiye yollarsanız eğer size garanti kapsamı dışında derler ise siz telefonu alıp, tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
Toza, suya dayanıklı oluyor telefon. Firmalar kesinlikle su geçirmez demiyor. Dayanıklı dediği için, garanti kapsamına girmez. Şunu yapabilirsiniz. Garantiye yollarsanız eğer size garanti kapsamı dışında derler ise siz telefonu alıp, tüketici hakem heyetine başvuru yapabilirsiniz.
Firma karşı başvuru açarsa avukatlık masrafı falan onun cebinden çıkar. Dediğiniz gibi firma sadece dayanıklı diyor su geçirmez demiyor. Bu yönde bir karşı başvuru açılırsa olay mahkemelik oluyor ki sonucu tahmin etmek zor değil.
Firma karşı başvuru açarsa avukatlık masrafı falan onun cebinden çıkar. Dediğiniz gibi firma sadece dayanıklı diyor su geçirmez demiyor. Bu yönde bir karşı başvuru açılırsa olay mahkemelik oluyor ki sonucu tahmin etmek zor değil.
Telefon daha önce (yetkili servis bile olsa, size su geçirmezliği devam ediyor bile deseler) işlem gördüyse su geçirmezlik özelliğini kaybediyor. Ben sürekli suya filan sokuyorum yıkıyorum arada bir korkmadım değil okuyunca.
O maddeyi inanin sizden iyi biliyorum merak etmeyin. Bazı durumlarda firmalar müşteriyi mağdur etmemek adına kabul edip destek verebiliyorlar. Burada deneyip görmesinde bir sakınca veya kayıp görmüyorum.
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/can-i-use-my-galaxy-note8-at-sea/ dedi:
Samsung, SIM Tepsisi sıkıca takılı durumdayken kullanım süresince basit su geçirmezlik garantisi vermekte olup, suda ya da diğer sıvılarda kullanılması halinde cihazın normal şekilde çalışacağını garanti etmemektedir.