Notebook Adaptörü Ufak Kıvılcım Sonrası Çalışmıyor

SkyLinee

Hectopat
Muadilli bir adaptörüm var, adaptörü günler önce prize taktım, prize taktığım odada ışık açıldığı sırada adaptörün çalışmadığını gördüm. Kablo tam takılı değildir düşüncesiyle (Laptop'a bağlanan) kabloyu çekip taktım bu aşama olmayınca prizden çıkarıp tekrar taktım çalıştı, bundan 3-5 gün sonra başka odadan çıkardığım adaptörü oda değiştirmem gerektiği için sorun yaşadığım priz yeri olan odaya geçiş yaptım bu sefer taktığımda her elektronik aletin güç kablosunu takarken kıvılcım tabiriyle bir elektrik açığa çıktığı gibi taktım adaptör ışığı ne yanıyor ne de laptopa elektik gönderim işlemi yapıyordu. Adaptörü evde olan neredeyse tüm prizlerde denedim fakat gözle görülür bir değişim yaşamadım. Başka bir (aynı değerlere sahip) güç kablosu ile denedim aynı sonuçla karşı karşıya kaldım. Adaptör içini açıp donanım elemanlarına baktım lehim erimesi ya da herhangi bir yanık olarak tabir edeceğimiz bir görüntüyle karşılaşmadım. Sadece gözüme kararmış hissiyatı veren sigorta vardı çalışmama sorunu ondan mı kaynaklı yoksa değil mi bilemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görünürde pek bir şey göremedim.Bir voltmetre ile bakmak lazım.Anlamiyorsan pek kurcalamak derim.Direk elektronikciye götür.

Öncelikle evinizde prizlerde böyle bir durum, topraklama problemine işaret eder ve çok tehlikeli. En doğrusu topraklama yaptırmaktır. Ancak çok masraflı olduğundan işinin ehli bir elektrikçi çağırıp köprü yaptırın sigortalarınıza.
Adaptörünüzün sigortası yanmış olabilir. Kondansatörlerde bir problem görünmüyor ancak dirençlerde kısa devreye neden olmuş da olabilir. Uzman birinin kontrol etmesi gerekir. Keza bu uzmanın talep edeceği ücret yeni adaptörle aynı olacaktır.

Sigorta değiştirmek sorunu çözebiliyor diye düşünüyorum. Hafif bir siyahlık var üzerinde.. Ufak bir arıza ise ișlemden geçirip kullanabilir hale getirmek istiyorum.
Edit; Kıvılcım prize fiși takınca oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…