Merhaba, bilgisayarım şu sıralar prize takılı değil iken şarjı aniden %40 gibi seviyelerden %3 gibi seviyelere iniyor bir anda. Bu durum şöyle oluyor, bilgisayar hiç ummadığım bir vakit aniden kapanıyor. Ben ise tekrar açtığımda şarjın bir anda %2 seviyelerine indiğini görüyorum ki bilgisayar zaten %6-%5 seviyelerine indiğinde aniden uyku moduna geçiyor. Sanırım batarya arızalı bilemiyorum, garantiye de göndermeyi pek istemiyorum bazen düzgün bilgisayarı bozuk bir şekilde gönderebiliyorlar. Sizin önerileriniz nedir?
Hocam bilgisayarı bugün test ettim arızadan emin olabilmek adına, bataryayı %100 doldurdum ve pili %10 %5 seviyelerine kadar indirdim. Bu test esnasında cihazı güç verimliliği moduna çekerek yaptım ve hiçbir şekilde ani bir kapanma ve şarjın birden %3 seviyelerine inmesi gibi bir durumla karşılaşmadım. Şu sıralar yoğun olduğum için servis ve kargo işleri ile de uğraşmak istemiyorum. Bilgisayarı hafta sonları yoğun bir şekilde kullanıyorum YKS hazırlık sürecindeyim dolayısıyla bilgisayarsız kalmak beni felç bırakır. Sen ne önerirsin?