Notebook Bakır Parçası Nereden Bulunur

Takeda

Kilopat
Daha fazla  
2012 yılından kalma bir notebook'um var. İçindeki fan, termal macun, HDD ve RAM'leri yeniledim. Fakat bakır boruları eskimiş. İnternetten yedek parça baksam da hiçbir yerde benim notebook'umla uyumla bakır boru bulamadım. Nereden bulabilirim ya da herhangi bir sanayi vs. yerde yaptırabilir miyim?

Selamlar , anakart üzerindeki bakırboruları kastediyorsanız onların eskimesi önemli değil yine görevini yerine getirecektir. Farklı bir parçadan bahsediyorsanız fotoğrafını çekip koymalısınız. Anakart üzerindeki en ufak yanlış müdehale tüm sisteme zarar verebilir.

Evet, bahsettiğim şey anakartta olan dışarıya havaya veren mazgala bağlı olan bakır borular. Benim anakartım onboard olduğu için ekran kartı ve işlemciye bağlı 2 adet bakır boru bağlı mazgala. Bu bakır boruları temizlesem de aşırı ısınma problemi var.

Casper gibi bir bilgisayarın varsa uzun süre sonra bakır borusu işlevini yitiriyor. Ben temiz kullanılmış 2.el aldım alırken tertemizdi benim eski bakır boruma göre kat kat iyi idi. Bakır boruyu değiştirince direk 90 derece olan PC 80 dereceyi geçmiyordu. Ne kadar kaliteli termal macun alırsan al o bakır boru işlevini bitirince yaramıyor. Sonra alınca iyi iletkenli olan macunu al bir süre daha kullanırsın. Bilgisayarcıları gez senin makine benzer kasa varsa kullanırsın. Mesela benim Casper kasa modeli MB50 idi kolaylıkla buluyordum.

Kuru kağıt havlu ile sildim, bilgisayarın fanını ve termal macununu değiştirdim. Vakumlu notebook soğutucusu aldım. 1 yıl önceye kadar 80 dereceyi geçmeyen laptopum 90 dereceden aşağı inmiyor ve kendini kapatıyor.
Kaliteli bir Termal macun kullan.
Thermaltake kullanıyorum.
Benim laptopum da Casper fakat her yerde bulunabileceğini sanmıyorum çünkü bakmadığım internet sitesi kalmadı. İsterseniz fotoğrafını çekebilirim, yardımcı olabilirseniz eğer.

Ancak çıkma parça bulursan değiştirirsin yoksa sıfırını bulman çok çok zor. Yabancı sitelere falan baktın mı ? Yurtdışı olarak illa bir yerlerde vardır diye düşünüyorum.

Gerek yok servise. Bit pazarına git illaki bulursun.

Benim laptopum da Casper fakat her yerde bulunabileceğini sanmıyorum çünkü bakmadığım internet sitesi kalmadı. İsterseniz fotoğrafını çekebilirim, yardımcı olabilirseniz eğer.
Yakının da Casper bayi varsa onlardan rahat öğrenebilirsin. Yetkili servis gibi. Bana Casper MB50 demişlerdi. Hatta fan ı onlardan almıştım. Arkadaşına Casper MB50 fan var mı demişti teknisyen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…