Notebook hızlandırmak için SSD Takmak

burakokcu

Hectopat
Daha fazla  
Beyler bir bilgisayarcı arkadaşım bana notebookunun CD-Romunu söküp yerine ssd taktığını ve kat kat hız aldığını söyledi ben de aynı şekilde yapsam ve yanında 8 Gb ram alsam hızım nasıl olur, hızlanır mı notebook ? (6 gb ram var.)

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD takarsanız ve SSD'ye Windows 10 yüklerseniz büyük bir hız kazanırsınız. Bilgisayar üretici sitesinden BIOS update yapmayı unutmayın formattan önce.
Bence SSD'yi ana HDD yerine takın HDD'yi de CD sürücüsü yerine takın. Çünkü SSD daha az ısınır. Tabi bu çok küçük bir etki.

Laptop marka ve modelini belirtirsen daha iyi yardımcı olabilirim. Eski nesil bir laptopsa SSD önermeyebiliriz.

IDE sürücüsü olan laptoplar dışında her laptopa SSD takılabilir. SATA 3 portlu bilgisayarlarda maksimum 300MB yazma ve 300MB okuma olarak geçer. SATA 6 portu ise satın alınan SSD'lerin hızında çalışır. CD sürücüleri de SATA kullandığı için bu yorumu yaptım.

SATA 3 işe girişiniz en ucuz SSD işinizi görecektir. Büyük bir performans farkı oluşturur. Tabi sağlıklı olması açısından model vermeniz sizin yararınıza.

Arkadaş gayet güzel açıklamış. Eklemek istediğim ufak bir nokta var. SATA 3 portunuz olsa dahi bütçeniz varsa SSD'yi iyi bir şey alın. Çünkü ileride laptobunuzu değiştirirseniz SSD'yi söküp yeni aldığınız laptoba takarsınız. Bu sefer almışken keşke iyisini alsaydım demezsiniz. Tabi labtobu yakın zamanda değiştirmeyi düşünmüyorsanız en ucuzu almak mantıklı çünkü SSD'lerde gelişiyor.

IDE sürücüsü olan laptoplar dışında her laptopa SSD takılabilir. SATA 3 portlu bilgisayarlarda maksimum 300MB yazma ve 300MB okuma olarak geçer. SATA 6 portu ise satın alınan SSD'lerin hızında çalışır. CD sürücüleri de SATA kullandığı için bu yorumu yaptım.

SATA 3 işe girişiniz en ucuz SSD işinizi görecektir. Büyük bir performans farkı oluşturur. Tabi sağlıklı olması açısından model vermeniz sizin yararınıza.
Hocam benim bildiğim kadarıyla SATA 6 portu yok. SATA 3 portu var o da SATA, SATA II ve SATA III.
SATA II 3 GBit/S
SATA III ise 6 Gbit/s hızlarında çalışıyor.

peki sata 2 ya da sata 3 olduğunu nasıl öğreneceğim ssd yi alırken nelere dikkat edeceğim
Aida 64 programında depola kısmında bağlı olan cihazlar için ayrı arı belirtiliyor. Ordan bakabilirsin.
SSD alırken öncelikle sata portuna bak. Sata 3 ise kaliteli bir SSD almanda fayda var. Ben Samsun 850 evo 250 GB kullanıyorum ve çok memnunum. Sana da tavsiye ederim.
Eğer Sata portun Sata 2 ise bana kalırsa yine iyi bir SSD alın. Çünkü daha sonra bilgisayarınızı değiştirdiğinizde SSD'yi kullanmaya devam edersiniz. Ama hem Sata 2 hem de bütçeniz kısıtlı ise daha ucuz modellere yönelebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı