Uygun olsun isterseniz SanDisk Ultra II SSD bunun 240 GB versionunu öneririm. Daha iyisi olsun derseniz SSD | SAMSUNG Electronics Turkey bunu öneririm.
Alacağınız SSD'de Sata 3 yazması gerekiyor. Sata 2 portunda tam verimle çalışmaz ama çok farkettirir.
Ben SSD'yi DVD sürücüsü yerine taktığımda yükleme yapamadım, mecburen aleti tamamen söküp SSD'yi HDD yerine taktım, HDD ise DVD sürücü yerine taktım. Sizin de öyle yapmanız gerekebilir. Gözle görülür bir hız artışı olur.
Yorumları okumadan yazıyorum, şuanda Corsair'in 120 gb. olan SSD modelini kullanıyorum. Oyunların hızlı açılmasını - bilgisayarın açılış hızını ve herhangi bir programa girerkenki hızı gerçekten farkediyorsun. Marka dersen Corsair ve Crucial dışında almanı pek tavsiye etmem.
Merhaba arkadaslar farkli konu acmak istemedim. Benimde samsung np300e5c model laptopum var. Hdd arizali. Ben ssd almak istiyorum. Cok fazla veri saklama ihtiyacim yok. 120 gb yeter bana. Hdd yi sokup ssd takmak istiyorum. Giris soketleri ayni diye biliyorum. Amacim youtube, film izleme sitelerinde donma olmasin yeter. Bir de okul isleri oluyor. Su urun bana yeter mi? https://m.n11.com/kingston-a400-ssd-120gb-500mb-320mbs-25-sa400s37120g-120gb-P286097358