Notebook için donanım tavsiyesi

Daha fazla  
Herkese merhabalar,
Elimde olan Notebook'u (HP 15-DB0023NT AMD Ryzen 3 2200u 2.5GHz-4 GB-1TB HDD-15.6"-AMD-Windows 10 notebook) yükseltmek için araştırmaya başladım. Fakat 2 sorum olacak;

1- şu an Notebook'umda 4 GB DDR4 2400MHz CL17 bir RAM var. Yetersiz kaldığı için ve abartı oyunlar oynamadığım için şundan almaya karar verdim. Bu alacağım RAM şu an takılı olan ramimle uyumlu çalışır mı?

2- şu anda sistemimde 1TB 5400RPM HDD var. Fakat sistemim aşırı hantal kaldı. 30 dakikayı geçebiliyor açılması. Bunun için notebook'uma NVMe M.2 500GB bir SSD önermenizi isteyeceğim. Birçok marka var kaliteli kalitesiz pek takip edemiyorum. Emsallerine göre pahalı olmaması benim için yeterli. Çok oyun da oynamayacağım aslında bu yüzden kapasitede değişikliğe gitmem doğru olur mu?
Grafik programlarını (Adobe) kullanmak istiyorum. Bunun yanında arada sırada Minecraft, Dark orbit, FM21 falan oynuyorum kafa dağıtmak için.

Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.🙂

Son düzenleme:
1- linkteki RAM ile cihazındaki RAM sorunsuz çalışır. Dual-Channel yapacağın için çok iyi olur senin için.

2- 500 GB NVMe M.2 SSD almak yerine bu SSD'yi al, kafan ömür boyu rahat etsin.

Samsung 250 GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCI Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Peki 250GB almamı istemenizin sebebi nedir?
Windows 10'u ve oynayacağım birkaç oyunu SSD'ye kurmak istiyorum açıkçası. Onun haricinde depolamamı HDD'ye yapma istiyorum. Acaba 250GB yetecek midir bana?

2400 MHz CL 17 ise RAM uyumlu olur. NVMe olarak Kingston A2000 de alabilirsiniz. Bütçeniz varsa 2X8 GB RAM alin derim.

2400 MHz CL 17 ise RAM uyumlu olur. NVMe olarak Kingston A2000 de alabilirsiniz. Bütçeniz varsa 2X8 GB RAM alin derim.
Kingston A2000'i ben de gördüm hesaplı da geldi aslında. Acaba kullanan arkadaşlarımız var mıdır veya ısınma sorunu gibi bişey yaşar mıyım?

Peki 250GB almamı istemenizin sebebi nedir?
Windows 10'u ve oynayacağım birkaç oyunu SSD'ye kurmak istiyorum açıkçası. Onun haricinde depolamamı HDD'ye yapma istiyorum. Acaba 250GB yetecek midir bana?
500gb bunu alabilirsiniz:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı