Notebook Isınma Sorunu

Batuhan46

Megapat
Daha fazla  
Benim eski bir laptopum var. Eski olmasına rağmen gayet memnunum ama şöyle bir sıkıntı olmaya başladı, özellikle son zamanlarda. Notebookum çok fazla ısınıyor. Hatta o kadar çok sınıyor ki kendi kendisini kapatıyor. Bunun için soğutucu alacağım ama işe yaramaz diye korkuyorum. Çünkü internette bazı arkadaşlar soğutucu olmasına rağmen çok ısınıyor diye belirtmişler. Bende de aynısı olur mu? Temizlettirmeli miyim? Bu arada bilgisayar 6 yıldır temizlenmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun değişimi yapılması lazım. Fan temizliği de gerekli. Soğutucu almadan önce bunları yapmalısınız.
Peki bilgisayar dağılır mı?Çünkü daha önce başka bir bilgisayarcıya sorduğumda notebook dağılır,parçaları yerinden oynar demişti.

Peki bilgisayar dağılır mı?Çünkü daha önce başka bir bilgisayarcıya sorduğumda notebook dağılır,parçaları yerinden oynar demişti.
Bu işten anlayan birine yaptırırsanız hiç sorun olmaz. Masaüstü kadar kolay olmadığı için belki öyle demiştir ama dağılmaz yani bilen kişi müdahele ederse.

O laptopa soğutucu da işe yaramaz zaten. 6 yıldır temizlenmediyse içi toz kaynıyordur. Macun da kurumuştur. Temizlik şart.

Çok teşekkür ederim.O halde şimdi iyi bilgisayarcı bulmak lazım.Termal macun değişimi ile nek adar tutar ortalama?
-çok soru sorduğum için üzgünüm-

Kardeşim ben kendi 3 yıllık bilgisayarımı kendim açıp topluyorum.Arkadaşın 6 yıllık bilgisayarınıda açıp topladım.Hattasında yakın zamanda 2005 model bir bilgisayarı açıp topladım.Ama hiç birinde parça dağılması gibi bir sorun yaşamadık.Yani bir sorun yaşayacağını sanmam.Senin sorununa gelecek olursak bilgisayarının içini temizletip termal macununu değiştirmelisin.Bilgisayarlardan anlamıyorsan bilen birine yaptır.Soğutucu alıp kullanmaya çalışırsan pek fazla verim alamazsın.Bilgisyarın yine ısınınca kapanacaktır.Fiyatlar ise 30 tlden başlamaktadır.Kullanılacak termal macuna göre artış gösterecektir...

Aynı sorun bende de var. Termal macun aldım. Birkaç gün sonra ben de bilgisayarcıya vereceğim. Grafik kartına, işlemciye termal macun sürmesini ve fanları temizlemesini isteyeceğim. Termal macunu kendin al. Ben bilgisayarcının süreceği termal macuna güvenmediğim için aldım. İşlemciye test yaptım maksimum 104 dereceyi gördü. Sen daha fazla bekletme.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı