Notebook İşlemci Değiştirme

Ainnt

Megapat
Daha fazla  
i5 5200U işlemcim var. Bunu yükseltmek istiyorum. Hangi işlemcileri kullanabilirim?

i5 5200U işlemcim var. Bunu yükseltmek istiyorum. Hangi işlemcileri kullanabilirim?

Bu işlemciye sahip olan bilgisayarın ekran kartı ve işlemcisi değişmez. Sadece anakartı değiştirebilirsin. Bu değişim de saçma sapan yerlere gider. Sonuç olarak: değiştiremezsin.

Laptoplar yeni nesil oyun laptopu değilse işlemci anakarta Gömülü olarak Gelir.Masrafa da değmez.

Yeni üretilen laptopların bazıları, özellikle masaüstü işlemcisi içeren modeller kolaylıkla işlemci değişikliği yapılabiliyor fakat eski versiyon modellerin çoğu tümleşik geliyor. Aynı şekilde ekran kartı için de aynısı geçerli, K serisi bir işlemci içeriyor olsaydı yüksek ihtimal değiştirilebilirdi.

Illa yapicam dersen ki sizin yapabileceginiz bir uygulama degil anakarta uygun laptop islemcisini bulur isi bilen bir bilgisayarciya goturursunuz anakarttan lehimi soker yenisini takar ama ne kadar duzgun calisir vs hepsi soru isareti oldugundan hic bu islere bulasmayin derim.

Tam tersi eski nesil değişir yeni nesil değişmez.
Yenisi veya eskisi yok bu işin. Notebook gibi küçük alanlarda daha fazla yer kazanmak için anakarta lehimli gelir ama bazı modellerde lehimli gelmez yani değiştirilebilir ve kaldı ki bazı modellerde normal masaüstü işlemcileri bile kullanılabilmektedir.

1. 2. 3. Nesil işlemcili laptopların eğer ultrabook değilse %90nı soketli. 4. Nesilden sonra istesende soketli anakart yok.

Değiştiren yerler var ama bunlar yetkili teknik servis değil, çok para isterler ayrıca. Robot ile değiştirenler gördüm. Ayrıca işlemciyi değiştirdiğinde çipsetin ile uyumlu olmayacak. Intel geriye dönük uyumlu anakart yapmıyor. Bugüne kadar en fazla 1 nesil üstünü destekleyen gördüm. Yapan firma yaptığı işin garantisini veriyorsa yaptır. İlk 3-4 ayda sıkıntı çıkmazsa sonradan çıkmaz. U tipi işlemci değiştirildiğini hiç görmedim ama uyumlu CPU varsa anakartınla değiştirebilirsin tabiki. Ben yine de tavsiye etmiyorum. Türkiye'de bu işin ehli insanlar olduğuna inanmıyorum çünkü. Kaş yaparken göz çıkartıyorlardır. CPU'yu takarken anakartına başka bir arıza çıkarsalar bunu kabul etmezler, çalıştığı kadar kullanırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…