Notebook Jak Portundan Çınlama Sesi Sorunu

Tsivaky

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ne kadar zaman önce başladı, bilemiyorum ama uzun bir süredir bilgisayarımın jak portuna herhangi bir kulaklık taktığımda rahatsız edici düzeyde devamlı tiz bir ses duymaktayım. Bu sorun belki de bilgisayarı ilk aldığımdan beri vardır ama ben fark etmemiş olabilirim.

Bu ses bilgisayarın ses düzeyi ile âlâkalı değil, en azından ses seviyesini 0'a indirsem de sesi sürekli duyuyorum. Bu konuyu ara sıra araştırıp sonrasında erteliyordum ama artık bu sorundan kurtulmak istiyorum. Daha önceki araştırmalarıma göre ne kadar doğrudur bilemem ama benzer bir konu için anakartta elektrik kaçağı olabileceğini söylenmiş.

Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Not: Bilgisayarı alalı 3 yıl oldu. Nasıl bu zamana kadar fark etmedin derseniz, genel olarak kulaklık kullanan birisi değildim ama son 1 yıldır neredeyse her gün kullanmaktayım. Bu sorunu çözmeyi daha fazla ertelemek istemedim.

Öneriniz için teşekkür ederim ama öncelikli düşüncem bu sorunu nasıl çözebileceğim yönünde. Yani jak girişim bozuk mu yoksa daha önceki araştırmalarımda gördüğüm benzer sorunların cevaplarındaki gibi, anakartımda elektrik kaçağı mı vardır?

Elektrik kaçağı varsa benim için sorun olmaz mı? Örneğin, USB belleklerimi bozacağını düşünüyorum. Şans eseri bir şekilde aynı gün 2 USB belleğim çalışmaz hâle geldi. Durum bu şekilde olunca insan araştırmak, bir çözüm bulmak istiyor...

O tarz sorunlar da varsa tamirciden hata tespiti istemen daha doğru olur, kimse tam olarak ne olduğunu bilemez çünkü. USB portların bozuk mu driver sebepli mi ona bakabilirsin donanım aygıtlarından sadece.
Bir de şu var, N2820li bir makinan varsa makinanın tamamını oluşturan komponentler de olabildiğince maliyet odaklı seçilmiştir yani daha üst donanımlı makinalara göre daha erken sorun çıkarması daha olasıdır.

Doğrusu, haklısın. Ben daha çok bir fikir edinmeye çalışıyordum ama şöyle bir düşününce bu sorun dediğin gibi tarif edilerek çözülebilecek bir şey değil. O zaman mecbur, bir tamirciye götüreceğim.

Bilgisayarı tamirciye götürüp sorunun nedenini ve çözümünü öğrenene kadar uzun bir zaman geçebilir. Öğrendiğim zaman detayları paylaşırım. O zamana kadar bir fikri olan arkadaş önerisini yazarsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…