Notebook Oyunlarda Siyah Ekran Hatası

TheKiller44

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Arkadaşlar, bazı oyunları açarken veya kapatırken bilgisayar kendi kendine siyah ekran veriyor veya direk kendi kendine kapanıyor. Thief Simulator'de siyah ekran sorununu yaşadım oyunu kaydedip çıkarken bilgisayar siyah ekran veriyordu fakat ondan sonra Resident Evil 7 oyununda da oyunda biraz ilerledikten sonra bilgisayar kendi kendini kapatıyordu. En son olarak da Call Of Duty oyununda yine siyah ekran sorunu ile karşılaştım. Arkadaşlar bayağıdır araştırma yaptım ama bir türlü bulamadım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem özelliklerimin bazılarını aşağıda belirttim. Bilgisayar notebook.

8 GB RAM
Windows 10 64 Bit
GT940MX
İ5-7200U

Oyunlar orijinal mi ilk olarak ?

Hocam Thief değildi fakat Call Of Duty orijinaldi.
Ekran kartınızın driverları güncel mi ?
Sisteminizde donanımsal ya da yazılımsal sorun olabilir ya da oyunlarda sorun olabilir bir sürü ihtimal var.
Kendini kapatması yüksek ısı yüzünden.

Hocam nereden anlayabilirim güncel olup olmadığını?

İşlemcin ısındıgı için kapatıyordur. Termal macunları yenileme vaktin gelmiş bir güzel temizlenmesi lazım. Siyah ekran hatasına gelirsek eski sürücüyü kullanmanı öneririm. Bu işlemi de DDU ile yüklü sürücüyü kaldırarak yapabilirsin. Önceden eski sürücüyü indirmeyi unutmayın.

Arkadaşlar, bazı oyunları açarken veya kapatırken bilgisayar kendi kendine siyah ekran veriyor veya direk kendi kendine kapanıyor. Thief Simulator'de siyah ekran sorununu yaşadım oyunu kaydedip çıkarken bilgisayar siyah ekran veriyordu fakat ondan sonra Resident Evil 7 oyununda da oyunda biraz ilerledikten sonra bilgisayar kendi kendini kapatıyordu. En son olarak da Call Of Duty oyununda yine siyah ekran sorunu ile karşılaştım. Arkadaşlar bayağıdır araştırma yaptım ama bir türlü bulamadım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistem özelliklerimin bazılarını aşağıda belirttim. Bilgisayar notebook.

8 GB RAM
Windows 10 64 Bit
GT940MX
İ5-7200U
Aynı sorun bende de var ekran kartın gümlemiş. Hatta siyah ekran gelse bile bir süre oyun sesi arkadan gelmeye devam eder. Abi o aşırı ısıdan ekran kartının çipinin hasar görmesiyle alakalı. Ben şu an altına termal ped attım ama fayda etmedi. İnternette 20-30 $ arasına çipi alıp taktırabilirsin. Bilgisayarcıya gidersen sana 200-250 fiyat çeker. Çözümü yok donanım değişecek.

Aynı sorun bende de var ekran kartın gümlemiş. Hatta siyah ekran gelse bile bir süre oyun sesi arkadan gelmeye devam eder. Abi o aşırı ısıdan ekran kartının çipinin hasar görmesiyle alakalı. Ben şu an altına termal ped attım ama fayda etmedi. İnternette 20-30 $ arasına çipi alıp taktırabilirsin. Bilgisayarcıya gidersen sana 200-250 fiyat çeker. Çözümü yok donanım değişecek.
Ezbere cevap olmuş, her problem aynı sorundan dolayı olmaz🙂

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı