Merhaba arkadaşlar yaklaşık iki yıldır bu notebooku kullanıyorum. Eskiden 60 FPS alıp kasmayan oyunlarda şimdi donmalar takılmalar FPS düşüşleri yaşıyorum ve yaklaşık 15 FPS azalma var. Bilgisayar açılınca çok zor toparlanıyor, herhangi bir oyunda iken ALT+TAB yapıp Chrome açınca bilgisayarda çok fazla kasmalar yaşanıyor. Kısacası performansı oldukça düştü. En son aklıma geldi fan kısmında toz yumağı vardır bi açıp alayım dedim arka kapağını açtım ve ilginç bir manzara ile karşılaştım, bakır borular bildiğiniz kapkaraydı. Yapacak birşey olmadığından cımbızla bulduğum yumakları aldım ve kapağı tekrardan kapadım. Arkadaşlar ne yapmam gerek garanti süresi maalesef bitti, elimde hiç para yok eğer bu boruların değişmesi çok tutmaz ise para bulup değiştirebilirim ancak pahalı ise değiştirmeyeceğim çünkü yaz gelince yeni bir kasa toplayacağım yani bu notebooku sırf beni idare etsin diye kullanıyorum.
Performans artışı için önerilerinizi ve ortalama boru+değişim fiyatını yazarsanız çok iyi olur şimdiden teşekkürler.
Borulardaki siyahlığın neden siyaha boyanmış olması. Yavaşlık sorunu için SSD alabilirsiniz. Oyunlardaki performans sorunları için ise cihaz temizliği ve termal macun değişimi yapabilirsiniz.