Notebook R tuşu basmıyor

AmedeusB

Megapat
Herkese merhabalar,
Öncelikle bu konuyu buraya açtığım için kusura bakmayın, konu acil ve en çok tartışma burada yaşanıyor diye buraya açmak istedim.

Arkadaşlar R tuşumun bazen basıp bazen basmadığını fark ettim. Dizüstü kullanıcısıyım. R tuşunu çıkardım altında yılbaşından kalan çekirdek parçası vardı onu çıkardım, tuş bağlacı da beraberinde çıktı. Takarken hiçbir şey kırmadığıma eminim. Şimdi R tuşunun ve sağlam olan T tuşunun bağlaç bağlantılarını fotoğraf ile paylaşıyorum.

mrED0Y.jpg

Fotoğrafta gördüğünüz gibi bağlaçlar doğru fakat R tuşunu taktıktan sonra basınca havaya kalkıyor, ona ait fotoğraf ise altta:

12NoAY.jpg

Denediğim bazı yöntemleri söylemek istiyorum sorunun nerede olduğunu çözmek açısından.

1-)Başka sağlam bir tuşu çıkarıp R tuşunun yerine taktım yine havaya kalktı.
2-)Başka bağlacı alıp R tuşunun yerine taktım yine tuş havaya kalktı.
3-)R tuşunu alıp başka bir tuşun bağlacıyla denedim sağlam olarak çalıştı.

Sorum şu: Nerede sorun var ki bu R tuşu basınca yerinden çıkıp havaya kalkıyor? Yaklaşık olarak 3 saattir bununla uğraşıyorum fakat hala yapamadım. Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet biliyorum fakat ben cihazı satmaya çalışıyordum ki bu sorun çıktı daha yapıcı bir çözüm bulabilir miyiz acaba?
Tuşun tırnakları kırıldıysa R tuşu olmadan satacaksınız. Fakat altındaki plastik kısım bozulmuş ise 10-20 kuruşa bulunabilir. Eğer anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya ayak üstü gösterebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı