Notebook RAM'i Yükseltmek Isınmaya Neden Olur mu?

Bütçe
farketmez

atix44

Femtopat
Daha fazla  
Değerli forum kullanıcıları, bilgisayarım eski olup gündelik hayatımı aksatmaktadır. Çözüm için bilgisayar RAM arttırımı çözümünü bulmuş olup bilgisayar bilgim yeterli olmadığı için buradayım. Bilgisayar bilgilerini ekte belirtecek olup, RAM arttırımı sonrasında notebookumda ısınma sorununun azalması gibi bir durum mümkün müdür? Notebook videosunu internette buldum ancak aynı markanın bir üst modeliydi. Bilgisayarımın RAM slot sayısını doğru bilmek için bilgisayarı açmak zorunda mıyım? Bilgisayar garantisi yoktur. Bilgisayar içerisinde sadece 2 slot var ve kullanılıyor ise bu 2 orijinal RAM'i çıkartıp yenilerini takabilir miyim?
Bilgisayar için kullandığım programlar; SolidWorks, AutoCAD, Ansys, ArcGIS gibi programlar olup zaman zaman OBS ekran kayıt programında bahsettiğim yazılımları kullanırken kayıt almak mecburiyetinde kalıyorum. Bu durum bilgisayarımın aşırı ısınmasına, bu doğrultuda kapanmasına neden oluyor. Notebookumun RAM arttırımı sağlarsam bu durum değişecek midir? Değerli forum üyeleri tavsiyelerinize açığım, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram arttırmak ısınmayı azaltmaz hocam. Azaltmak için termal macun yenilemesi yapabilir, notebook soğutucu alıp kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…