Notebook şarjda oynamak zarar verir mi?

Panoroma

Hectopat
Daha fazla  
Ben dizüstü PC kullanıyorum ve oyun oynuyorum fakat bunu sürekli şarjda takılı iken yapıyorum, bu laptoba zarar verir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme !
Batarya ömrünü yersin... Notebook bataryasını daha uzun ömürlü kullanmak istiyorsan, bataryasını çıkar o şekilde prize takılı kullan. (Not: Bataryasını çıkartarak prize takılı kullanımda elektrik kesintisi olması halinde bilgisayarın kapanır)

Bataryasını çıkarmadan prize takılı halde kullan gerekmediği sürece prizden sökme hafta bir-iki defa boşalt doldur yaparsın batarya çıkarıp kullanmak sağlıklı bir şey değil üstelik bataryaların belli bir ömrü var ne yaparsan yap zamanı dolacak.

Notebook'lar prize takılı iken gücü şebekeden alırlar. Olası bir güç kesintisinde batarya devreye girer. Asus, X55 gibi bazı serilerde şarj %90'ın altına düşmediği sürece ara ara bataryayı doldurmuyor ömrü bitmesin diye. Bataryaların ömrü genelde 2-4 yıl olur. Bundan sonra şarj az tutmaya başlar. Bataryayı çıkarayım, ömrünü korusun derseniz asimile edilmemiş ilk elektrik dalgasında elinizde sağlam bir şey kalır, o da batarya.
Hatta GPU'nun performansı batarya ile kullanımda düştüğünü gözlemleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben dizüstü PC kullanıyorum ve oyun oynuyorum fakat bunu sürekli şarjda takılı iken yapıyorum, bu laptoba zarar verir mi ?
2 seçenek var. Batarya takılıyken şarjda devamlı oyun oynarsan bataryanın ömrü kısalır. Fakat diğer hayati şeylerden kurtarmış olursun. Nedir bunlar dersen ; Sen bataryayı çıkarıp (şarj cihazı takılı) oynarsan laptopa olduğundan yüksek bir voltaj geldiği zaman direk anakart'ın yanma (bozulma) olasığı var. Sana tavsiyem çıkarmadan kullan. Giden batarya olsun; o değiştirilir. Ama anakart giderse o sıkıntılı. Yazık olur yani...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı