Notebook soğutucu laptopumu soğutur mu?

TheKingdoms

Decapat
Daha fazla  
Benim bir laptop var fanı bozulmaya çok yakın fan çalışınca çok gürültülü çalışıyor ve fan hava çıkış yerinden hiç hava gelmiyor ve laptop ısınmadan dolayı çok kasıyor oyun oynanmıyor yani. Bende fanı değiştirmeye imkanım yoktu. Normalde 1 fanlı laptop için 6 fanlı alüminyum notebook soğutucu sipariş ettim sizce oyun oynatır mı? Ürünün satıcısına fan kaç RPM dedim 1600-1800 arası dedi galiba tek fanı o kadar RPM.

Hocam cihazınız muhtemelen toz içinde yüzüyor içini açıp temizleyin ya da bir yere verin.

Laptopun içini temizle termal macun değiştir.

Eğer havalandırma delikleri genişse faydalı olacaktır benim laptopumun havalandırma delikleri geniş olduğu için 10 derece fark ediyor normal haline göre
evet kasa boyunca delikler mevcut

Laptopun içini temizle termal macun değiştir.
Bilgisayarcıya verdik termal macun değişti fakat içini biz açtık temizledik fanını ama o fanın çıkış borusunu temizleyemedik

Hocam cihazınız muhtemelen toz içinde yüzüyor içini açıp temizleyin ya da bir yere verin.
Bilgisayarcıya vermeden önce evde kendimiz temizlemeye çalıştık fanı temizledik fakat fanın hava çıkış yerini temizleyemedik çünkü açamadık bilgisayarcıya gönderdik o da termal macun değişti ve bu fan bozulmaya yakın dedi temizlemeden gönderdi

Evet kasa boyunca delikler mevcut.

Bilgisayarcıya verdik termal macun değişti fakat içini biz açtık temizledik fanını ama o fanın çıkış borusunu temizleyemedik.

Deliklerin içine süpürgeyle süpürsen bile biraz işe yarar deneyebilirsin.

Eğer fan bozulmaya yakınsa değiştirin termal macun yeniden sürün laptopun içini açmışken detaylıca temizliğini yapın internette bir sürü videosu var. Notebook soğutucusunuda altına koyun böylece laptopunuz serin serin çalışır.

Deliklerin içine süpürgeyle süpürsen bile biraz işe yarar deneyebilirsin.
Peki öyle yaptım diyelim yine de fan arıza verirse soğutucu laptopu soğuk tutup fan açmasını önler mi çünkü pancar motoru gibi çalışıyor

Beki fanı değiştirmeden çalıştırsak çünkü laptop 10 yıllık fanı zor bulunuyor sağlam olmuyor eğer 6 fan birden çalışırsa laptop fan açmasını önler mi

Laptopun modeli ne? Arka kapağında yazar.

Bunu bilemem ama laptopun içi hava alırsa tabii ki de fanlar düşük devirde çalışır ama bence siz gene de fanını bulmaya çalışın ve değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…