Notebook soğutucusu tam güçte çalışmıyor

yagi121

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle, geçen aylarda Rampage markasının 4 fanlı (2 büyük, 2 küçük fan) olan soğutucusunu aldım. Her şey normal giderken soğutucu bir anda çalışmamaya başladı, soğutucu artık sadece 2 USB kabloyla çalışabilir durumda ama yine de tam güçte çalışmıyor, içeriden garip sesler geliyor ve fan ışıkları tam olarak yanmıyor. Bundan öncesinde normal çalışırken Windows 11 kullanıyordum ama şu an Windows 10 kullanıyorum, yani bundan olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Fikirlerinizi almak istedim.

Rampage öyle hocam. Aslınfa başka markalarda da olabiliyor. İçini açıp düzeltmek gerekiyro o pervaneleri bir temizlemek gerekiyor falan. Bir de soğutucunun gücünü laptoptan değil en az 15 W bir adatörden alın. Ben de laptoptan alırken fark ettim ki gücü prizden adaptörle alınca asıl tam performans o zaman çalışıyor.

Rampage öyle hocam. Aslınfa başka markalarda da olabiliyor. İçini açıp düzeltmek gerekiyro o pervaneleri bir temizlemek gerekiyor falan. Bir de soğutucunun gücünü laptoptan değil en az 15 W bir adatörden alın. Ben de laptoptan alırken fark ettim ki gücü prizden adaptörle alınca asıl tam performans o zaman çalışıyor.

Soğutucu o kadar kalitesiz ki sökmek isteseniz sökemiyorsunuz, zaten bilgisayar soğutucunun üstündeyken ortadan ikiye bölünecek gibi. Sanırım yeni bir soğutucu almam gerekecek. Bu arada soğutucu için önerileriniz varsa da yazabilir misiniz?

Soğutucu o kadar kalitesiz ki sökmek isteseniz sökemiyorsunuz, zaten bilgisayar soğutucunun üstündeyken ortadan ikiye bölünecek gibi. Sanırım yeni bir soğutucu almam gerekecek. Bu arada soğutucu için önerileriniz varsa da yazabilir misiniz?

Evet maalesef Rampage (segment bilgisayar) her şeyi berbat.

Zalman iyi diyorlar soğutucu da bütçeniz ne kadar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı