Notebook virüs bulaşma sonrası aniden kapanıyor

Daha fazla  
Merhabalar başıma mayıs ayının başında talihsiz bir olay geldi kısaca açıklıyorum.
Normalde güvenlik ve virüs konusunda oldukça dikkat ederim lakin bu konuda aldandım.

Youtube'da ücretsiz Steam key veren bir site varmış. Bitchkey.ru Dikkatimi baya çekti ve giriş yaptım. Key'in yarısı almak için bilgisayara dosyası inmesi lazım ve indirdim (torrent) Neyse dosya Yönetici izni istiyordu bende enayi gibi izni verdim. Düşünmeden ve arka planda çalışmaya başladı ve key'i bana verdi fakat nafile. Bilgisayar birden kasmaya başladı ve reklam virüsleri vb yükledi.

Adwcleaner ile hallettim ama Defender ile de tarattım sonuç vermedi. Daha sonraki günlerde buldu ve Malware Uyg. ile de devam ettim. Bir nebze olsa gitti ama Chrome sekme açma virüsü bulaştı ( vonatsi.ru ve Internet Gazeta diye sekmeler açıyordu) Bunu da kaldırarak çözdüm ama bu sefer Edge'e bulaştı. Sıfırladım ama sonuç değişmedi. Mayıs'ın başından bu yana böyle devam etti.

Perşembe günü ise ilginç bir şekilde bilgisayar oyuna gireceğim vakit elektrik gider gibi kendini kapadı. (Olur ya Ciuv diye ses çıkar o oldu) Minecraft'a girecektim fakat kapatıyordu, 2.kez denedim aynı sonuç ve daha mc girmedim. Simcity gireyim dedim oyunda 10-15 dk durunca direkt kapatıyordu. Orijinal oyunlarda R6S bir sıkıntı yoktu pazar gününe kadar.
Bugün ise R6S çekecek iken oyuna giriş ekranında Press any key dedikten hemen sonra kapadı. 3 kez denedim aynı sonuç. Şimdi 21.30 da BlueStacks girecektim ki kapadı.

Bir de bataryamız öldü şarj olmuyor. O yüzden pilsiz bakıyoruz ama bir temassızlık sonucu olabilme ihtimali gibi gözüküyor yada virüs hala içeride.

Çözüm nedir ? Eğer devam ederse böyle format atacam.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey mining virüsü değil ama normal zamanda saatlerce bakmam ve bilgisayara yük bildirdiğim halde böyle olmuyordu.Virüs bulaştıktan sonra bu duruma geldi.
Tek korkum anakart'a bir zarar gelmesidir.GPU de dediğiniz gibi zarar gelebilir.
Bunlarda bir sorun olup olmadığını nasıl anlarım ? Garanti çoktan bitmiştir.
Ve Bilgisayara muhtemelen format atıldı (Abim Bilgisayar mühendisi atmıştır yurtta iken)
O yüzden atılmışsa yapmam gereken bir şey var mı ?

Size geç cevap veriyorum Spurs bey ve maalesef dediklerinize bakamadım çünkü abim notebook'u götürdü.
Bundan sonraki zamanda bu programları da kullanacağım.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı