Notebooklarda ısınma işlemciyi ne kadar etkiler ?

muallim

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımda i5 işlemcili hp pavilion g6 var . Sürekli ısınıyor. Isındığı zaman sürekli donma ve kasma oluyor. Mesela bende pentium işlemcili bi notebook var fakat onun bilgisayarından daha hızlı. Isınma işlemci performansını yüzdelik olarak ne kadar düşürür?

Zaten soğutucum var. CoolerMaster Notepal modeli. Ama benim sorum ısınmanın işlemci performansına etkisi.

Merhaba,
Isınma canlı varlık performansını nasıl etkiliyor ise cansız varlık performansını da etkiler.
İşlemcilerin üst çalışma sınırları vardır 100-105 derece. Yüksek ısıda ve yük altındaki işlemci yorulur.
İşlemci ısısını aida64 yazılımı ile ölçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Benim yok şu anda soğutucum. İşlemci performansına etki ediyor maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iflah olmaz mı şimdi o makine. 4 kere Fanı değişti içinin metalleri siyah renk olmuş resmen yanmış makine.

Olur elbette neden olmasın fan değişe değişe kullanılır. Fan olayı sıkıntı ise elden çıkarabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tamam hocam teşekkür ederim böyle kullanamıyorum. Eclipse açıyorum JAVA için sürekli takılıyor elden çıkaracam sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…