Çözüldü Notebooklardaki Wi-Fi kartı değiştirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beety

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bir soru sormak istiyorum. Elimde ASUS X540ubr marka model bir notebook bulunmakta. Bu notebook içinde Realtek 8821CE Wireless lan 802.11AC PCI-e nıc Wi-Fi kart var. Ben acemilikten olsa gerek Wi-Fi kartının desteklediği hızlara bakmadan Türk Telekom'dan 500 Mbps internet bağlatmış bulundum. Ufak bir aratma ardından gördüm ki ya Wi-Fi kart alabilirim ya da USB Wi-Fi adaptörü alabilirim. Fakat USB adaptörler çok ısınır kopma yapar veya ping olurmuş. Bu yüzden kart almaya yöneldim. Ama yine de şüphelerim var. Wi-Fi alıcı kartımın ismine bakarak PCI-e bir Wi-Fi kart almam gerektiğini görüyorum. Tabii Bluetooth desteği de bu karttaymış anladığım kadarıyla. Şimdi ben yeni bir PCI-e Wi-Fi kart alsam notebooka bağlamakta bir sorun yaşar mıyım? Hızım artar mı? Yine Realtek almak istiyorum ya da Bluetooth destekli Wi-Fi 6 ama daha yüksek hız sunan bir wifi kart. Bu mümkün mü? Mümkünse bildiğiniz önerebileceğiniz bir kart var mı? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
İstediğini al ama kartın antensiz olmasına dikkat et. 5GHz al mümkünse. USB Kart PCI kadar iyi performanslı olmaz.
İstediğini al ama kartın antensiz olmasına dikkat et. 5GHz al mümkünse. USB Kart PCI kadar iyi performanslı olmaz.

Çözüm
Bu konuda bilgili birine benziyorusun güzel bir öneri tavsiyede bulunabilirmisin
Chipsetine bakarak alabilirsiniz. Atheros iyidir, bulamazsanız Realtek de alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…