NotebookLM nedir?

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Varsa ne işe yarıyor tam olarak, anlatma şansınız var mı? Pek inceleyemedim ne olduğunu.

NotebookLM (Google NotebookLM) , kullanıcıların belgeleriyle etkileşim kurmasına yardımcı olmak için yapay zeka (AI), özellikle Google Gemini kullanan , Google Labs tarafından geliştirilen bir araştırma ve not alma çevrimiçi aracıdır.

NotebookLM (Google NotebookLM) , kullanıcıların belgeleriyle etkileşim kurmasına yardımcı olmak için yapay zeka (AI), özellikle Google Gemini kullanan , Google Labs tarafından geliştirilen bir araştırma ve not alma çevrimiçi aracıdır.
Kullanım senaryosu örnek verir misiniz? Yani Notion yerine neden bunu kullanayım onu anlamadım. Karmaşık bir arayüzü var hem kaynak vb. öğeler var

Video linki, pdf gibi birçok seçeneği yüklediğinde seninle yüklediğin şey üzerinden yorum yapıyor özet çıkarıyor. Çok kullanışlı bir şey.

Kullanım senaryosu örnek verir misiniz? Yani Notion yerine neden bunu kullanayım onu anlamadım. Karmaşık bir arayüzü var hem kaynak vb. öğeler var
İnanılmaz güzel bir şey. Mesela biyoloji de eşeyli üreme hakkında araştırma ve çalışma yapacaksın. Sol taraftan bununla ilgili pdf ya da word dokumanlarını yükle. Ortada karşında bir hoca var gibi sohbet et. sağ tarafta da veriler üzerinden sesli analiz yapıyor (şu an için sadece ingilizce)
Bitmedi. O özet konuşmaya müdahil olabiliyorsun. Mükemmel bir şey.

Video linki, pdf gibi birçok seçeneği yüklediğinde seninle yüklediğin şey üzerinden yorum yapıyor özet çıkarıyor. Çok kullanışlı bir şey.
İnanılmaz güzel bir şey. Mesela biyoloji de eşeyli üreme hakkında araştırma ve çalışma yapacaksın. Sol taraftan bununla ilgili pdf ya da word dokumanlarını yükle. Ortada karşında bir hoca var gibi sohbet et. sağ tarafta da veriler üzerinden sesli analiz yapıyor (şu an için sadece ingilizce)
Bitmedi. O özet konuşmaya müdahil olabiliyorsun. Mükemmel bir şey.
Şuanda kurcalıyorum biraz harbiden işe yarıyor, Google One kullanıyorum zaten Gemini vb. her şey var çok sardı şuanda, harbiden yapmışlar.

Evet, benim için uzun uzun ders pdflerini özetlemesi çok iyi oluyor. Bazen videoları da aynı şekilde özetlemesi işe yarıyor.

Evet, benim için uzun uzun ders pdflerini özetlemesi çok iyi oluyor. Bazen videoları da aynı şekilde özetlemesi işe yarıyor.
Yazmış olduğum projeyi ekledim, transferi biraz uzun sürdü tek tek kopyaladım ve projenin zihin haritasını oluşturdu. Muazzam oldu 45 sayfalık projemi ilk defa bu kadar detaylı okudum. Gerçekten çok verimli bir şey özellikle iş için çok işe yarar.

Asıl olayı, sadece verdiğiniz kaynaklara göre içerik üretmesi. Halüsinasyon görmüyor.
Evet adeta kendi yapay zeka modelini eğitir gibi. İşin enteresan yanı az önce 1.500.000 karakterde olan bir .txt dosyasını attım hayretler içerisindeyim. Muhteşem bir kolaylık keşke daha önce keşfetseymişim ben basit bir not alma uygulaması diye düşünmüştüm...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı