Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Alacağınız notebookun marka-modeli nedir? Ve cihazı hangi amaçla kullanacaksınız? Ayrıca dizüstünde onlarca i3, onlarca i5 modeli var. Hangi modellerden bahsediyorsunuz?
İ3 4010u ve i5 5200u örneğin. Ben Asus'un X550JX modelini alacağım onda H işlemci var o ayrı ama i3 ile i5 arasında ne kadar fark olur, hissettirir mi ? Bunu öğrenmek istedim. Amacım oyun ve oyunlarla ilgili küçük videolar hazırlamak.
Oyunlarda ekran kartı önemli. Fakat oyun videoları hazırlamak deyince işlemci de hafiften önem kazanıyor. Bütçe yeterliyse i5 alınabilir. Ayrıca İ5 5200u broadwell serisinden, yeni nesil bir işlemci. Dediğim gibi, iş bütçede bitiyor.
Daha önce belirtildiği gibi seçtiğin işlemcilere göre durum değişir.
Verdiğin örnek işlemcilerde durum çok dengesiz:ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır
Mimari farkının yanında bariz hız, T.boost ve başka birçok özellik farkları var.
Aynı mimaride olduklarından 4010u ve 4200h'a bakınca zaten baştan ana fark bağırıyor.
Biri 1.7 Ghz, diğeri 2.8 Ghz+T.boost.
Ek becerilerine girmiyorum bile.