Notebookta Turbo Boost Sürekli Açık Konumda Kalıyor

Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımda Dengeli Mod aktif iken bile normal şartlarda 2.6 GHz olan işlemci hızı 3 GHz'i buluyor, sonra %40'ını çalıştırıyor. Yani aslında turboda çalışması gereken bir durum yok. İşlemci güç yönetiminden maksimum işlemci hızını %99'a çektiğimde düzeliyor sorun. Fakat burada sıkıntı her seferinde aşırı yükleneceğim zaman girip, elimle %100 ayarlayıp sonra %99'a çekmek. Bunu da yapamıyorum çünkü %100'e aldığım zaman donma sorunu oluyor. Ekran birkaç saniye donup geri başlıyor. Kısacası dizüstü bilgisayarımı tam performansta kullanamıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Prize bağlı maksimum kullanımı %100 yapın. Minimum işlemci durumunu %0 olarak ayarlayın.
İhtiyacı olduğu gibi çalışsın. Isınmadığı sürece sıkıntı yok yüksek frekanslara insin çıksın. Yok illa düşük kullanımda düşük frekans ile çalışsın diyorsan Throttlestop'ı indirip Speedshift'i aktif edebilirsin.

After burner ile ısısını ölçmem lazım o zaman kabul edilebilir en yüksek ısı değeri nedir sizce dizüstü bilgisayarlar için? Asus x550vc modeli benim emektar bilgisayarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…