Notepad++ adlı bir Exe'den virüs bulaştı

Hayır.

Temiz kurulum windows kurulmak için bir disk seçmenizi istediği ekranda bulunan seçeneklerde "biçimlendir - bölümü sil" seçenekleri olur. Verilen seçeneklerden her görünen bölüm için "Bölümü sil" i seçtiğinde o hard diski tamamen biçim gözetmeksizin siler. Silinen HDD'yi seçip kurulum yaparsanız Windows diski yeniden bölümleyip kurulumu gerçekleştirir. Bu da temiz kurulum olur.

Burada anlattığımı görselleştiriyor. Daha anlaşılır.

Dosya Ekleri

• 32UDmDdiA9cckiNukdTHcj.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 39
Tesekkürler dostum ben format atarken biçimlendirmedim şimdi ne yapayım sizce sizin dediğiniz gibi temiz kurulummu yapayım?

Problem olacağını sanmıyorum zaten format atmadan önce tarayıp silmişsiniz virüsleri.
Ancak nolur nolmaz tarama yapmanızı öneririm.

Kaspersky ve Malwarebytes tarama yapın önlem almak için ne olur ne olmaz diye

Tesekkürler dostum ben format atarken biçimlendirmedim şimdi ne yapayım sizce sizin dediğiniz gibi temiz kurulummu yapayım?
Yapmanı tavsiye ederim. Virüs programı bir Microsoft dosyası gibi yerleşmiş kendini kamufle etmiş bir dosyayı virüs değil onaylı bir Microsoft dosyası olarak algılar. Trojan virüslerinin çalışma mantığı bu şekildedir zaten.

Kaspersky ve Malwarebytes tarama yapın önlem almak için ne olur ne olmaz diye
Tamam dedğinizi yapcağım sonrada bilgisayara temiz kurulum yapcağım teşekkürler.

Tamam dostum bana cevap olarak bunları yazıp beni bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler dediğin gibi yapacağım ve burdan bana cevap yazan herkese teşekkürler iyi günler dilerim

Militia sana son birşey daha sormak istiyorum ben formatı atalı baya oldu yani bu olay olalı baya oldu 2021'in ekim kasım aylarında oldu hatırladığıma göre ve bilgisayarımda hiç bir sorun yok hesaplarım çalınmıyor herşey güvenli ters birşey yok o adam hala bilgisayarımda olsaydı hesaplarım çalınmazmıydı ters bir durum olmazmıydı cevaplarsan mutlu olurum

Son düzenleme:
Farkına vardığın için seni takipten çıkarmış olabilir, gayet eski bir olay zaten önlemlerini de almışsın boşver o zaman. Eğlencesine Windows atabilirsin tabii ki her zaman

Notepad++ virüslü bir dosya değildir. Sonradan içine atılmıştır. Yine bir tarama yapın.

1. ilk önce güvenli modda başlatın.
2. Malwarebytes indirin
3. tarama yapın.

Not: Muhtemelen format attığınız için bir şey çıkmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…